cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 17°
17°

Gutiérrez s'acomiada de CCOO amb elogis al PP i dures crítiques a l'esquerra

En un discurs de marcat caràcter polític, el líder sindical menyspreà els nacionalismes

El secretari general sortint de CCOO, Antonio Gutiérrez, es va acomiadar ahir de la direcció del sindicat en el VII Congress Confederal amb un Informe General de marcat caràcter polític davant respresentants de la patronal i el Govern. Gutiérrez reclamà davant els 1.000 delegats allà presents la unió sindical, la reforma dels sistemes de negociació col·lectiva i la incorporació de la dona al mercat laboral amb l'objectiu d'aconseguir el pla d'ocupació.

L'Informe de Gestió del VII Congrés de CCOO fou especialment crític amb l'actitud del PSOE i Esquerra Unida a les passades eleccions. Gutiérrez els va acusar del desencant creat entre els d'esquerra i afirmà que «els que no foren a votar el 12-M foren precisament la gent d'esquerres». En qualsevol cas, va mostrar el seu convenciment que la solució continua sent la unitat de l'esquerra a Espanya.

L'altre eix del seu discurs dedicat al País Basc i a la «insolidaritat» dels nacionalismes radicals. «La solució passaria per explorar la formació d'un Govern basc que reunint el PNB, EA, PSOE-EE i PP a Ajuria Enea de Vitoria, superàs la perniciosa divisió entre nacionalistes i no nacionalistes», explicà.

Respecte de la posibilitat d'avançar els comicis bascs afirmà que, si bé no descarta aquesta probabilitat, aquestes eleccions estarien precedides per un «debat bronco» per la qual cosa «passarien per mars de tensió en augment i abocarien a una altra situació inestable qualssevol que fossin els seus resultats».

Gutiérrez reiterà la idea que l'Europa de les regions és un «invent de les multinacionals» diferent de la política regional europea que ha d'estar orientada a la cohesió interregional i a la igualtat entre les regions més desfavorides. Amb aquest sentit, advocà per la construcció a Espanya d'un «Estat Federal Cooperatiu», similar a l'alemany en el qual les comunitats més riques se solidaritzen amb les més pobres.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris