algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
11°

Breus

• CATALUNYA

Detingut corresponsal de l'«Avui» La Policia detingué el corresponsal del diari Avui, Sergi Uzquiano, i la seva companya per la suposada implicació en unes cartes anònimes en les quals amenaçava els Patronats de Turisme de Tarragona i Cambrils amb posar bombes a les platges si no es pagava una determinada quantitat de diners. Ara la policia investiga la relació del periodista amb les amenaces que es van rebre l'any passat a Salou i els artefactes explosius que varen provocar la mort a un jubilat i ferides a un guàrdia civil. Segons explicaren fonts de la investigació, els anònims que s'atribueixen a Uzquiano i la seva al·lota duien com a firma els noms de «Robin» i «Malena». Precisament, les cartes amenaçadores que es van rebre l'any passat en el Patronat de Turisme de Salou anaven firmades per «Robin».E.P.

• ECONOMIA

Baixada d'una pesseta de la benzina La petroliera Repsol baixà a les zero hores d'avui el preu de la gasolina sense plom de 95 octans una pesseta, informaren fonts de la companyia. També baixà una mitjana d'1'15 pessetes el preu del gasoil, encara que aquesta reducció arribarà fins a 3 pessetes en alguns punts d'Espanya. Mentrestant, British Petroleum, BP "la tercera petroliera a Espanya amb una quota de mercat del 10 per cent", també baixà una pesseta tots els seus carburants.E.P.

Prediccions de l'FMI L'economia espanyola creixerà aquest any un 3'7 per cent i un 3'4 per cent al 2001, segons les estimacions difoses ahir pel Fons Monetari Internacional (FMI), que situen la inflació al 2'3 per cent per a aquest exercici i en el 2'2 per cent per a l'any que ve. D'aquesta manera, l'augment del Producte Interior Brut (PIB) d'Espanya serà superior al de la mitjana de la zona euro, el 3'2 per cent en el 200 i 2001, respectivament, i de la mitjana de la Unió Europea, que s'estima en el 3'2 per cent aquest any i en el 3 per cent el següent.E.P.

• POLÍTICA

Sí a la compareixença de Cardenal La Mesa del Congrés acceptà ahir la petició del grup socialista perquè comparegui el fiscal general de l'Estat, Jesús Cardenal, de qui pretén recaptar informació sobre la substitució al capdavant del cas Ercros del fiscal encarregat, qui demanava la imputació en ell del ministre Josep Piqué. L'òrgan de Govern de la institució parlamentària, segons n'informaren les fonts, acceptà la sol·licitud del PSOE en estar redactada de manera que la compareixença de Cardenal es planteja de manera genèrica i rebutjà una petició semblant d'Izquierda Unida que al·ludia directament a la seva actuació al Ercros.E.P.

Ibarra: «IU ha de deixar el comunisme» El secretari general dels socialistes extremenys, Juan Carlos Rodríguez Ibarra, proclamà ahir a Madrid que la condició perquè en el futur pugui haver-hi un acostament entre el PSOE i IU és que aquesta força política deixi de ser comunista. En un dinar celebrat en el Club Internacional de Premsa, Rodríguez Ibarra assegurà que no tindria cap inconvenient perquè en el futur hi hagués un acostament amb Izquierda Unida, però reclamà que això passa perquè «el PCE deixi de ser comunista» i afronti una refundació a l'estil d'Itàlia.E.P.

• JUSTÍCIA

Investigació a jutges del TSJC La Fiscalia del Tribunal Suprem investigarà magistrats de la Secció Quarta de la Sala del Contenciós Administratiu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per un presumpte delicte de prevaricació que haurien comès en burlar la doctrina del Suprem en unes 300 resolucions sobre dret tributari. La Secció Quarta s'encarregava, fins a l'últim canvi en les normes de repartiment a la Sala del Contenciós, de resoldre els recursos sobre tributs estatals i autonòmics com l'IRPF, l'IVA, l'ITE, Duanes, Societats i Transmissions Patrimonials.E.P.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris