algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
22°

Lizarra no arriba a cap acord sobre la proposta per demanar a ETA que reprengui la treva

Això no obstant, tots els participants ratificaren el compromís de continuar treballant en el fòrum

Els firmants de Lizarra-Garazi no arribaren ahir a cap acord entorn de la proposta del PNB i EA per demanar a ETA que reprengui l'alto el foc en la reunió de la comissió permanent d'aquest fòrum, que es va celebrar ahir horabaixa a Euskadi. Això no obstant, tots els participants ratificaren el seu compromís de continuar treballant en aquest fòrum de Lizarra-Garazi.

La petició als governs francès i espanyol per respectar la paraula d'Euskal Herria i la creació de fòrums amb Juan José Ibarretxe, Miguel Sanz, José María Aznar i Lionel Jospin foren algunes de les aportacions que plantejaren PNB i EA en el debat d'ahir. Aportacions, juntament amb la petició a ETA de tornar a declarar la treva que, a judici del portaveu de l'EBB, Joseba Egibar, «poden contribuir a rellançar el procés que en aquests moments es troba bloquejat».

Així mateix, Egibar recordà que la «iniciativa de gran abast» que entra en els plans de Lizarra-Garazi necessita un període de distensió perquè es desenvolupi en tota la seva potencialitat, encara que no va voler concretar en què consisteix.

Joseba Egibar indicà que els «punts de vista de cadascú foren diferents», alhora que apuntà que «no s'aconseguí un plus d'acord afegit entre els distints components de Lizarra-Garazi sobre el que recull el mateix esquema de pacte». Destacà, però, que «en aquests moments d'incertesa, és bo que la societat basca sàpiga que entre els firmants hi ha diferències, però que participen de l'esquema de Lizarra com a mètode de solució».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris