algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
18°

Breus

• ECONOMIA

Benzina Cepsa decidí baixar anit una pesseta els preus de la benzina súper de 97 octans i del gasoli tipus A d'ús automobilístic, mantenint inalterades les tarifes de la benzina sense plom de 95 o eurosúper, la de major consum a Espanya. Segons informaren ahir fonts de la segona petroliera espanyola, la benzina súper s'oferta des d'anit entre 134'9 i 140'9 pessetes, en tant que el gasoil va des de les 111'9 a les 112'9 pessetes el litre.E.P.

• UE

Ajudes La Comissió Europea aprovà ahir el mapa d'ajudes de finalitat que recull les poblacions o comarques que poden accedir als Fons Estructurals. La població beneficiària es reparteix entre el 58'4% de la població, el PIB de la qual per habitant no superi el límit del 75% de mitjana comunitària (Andalusia, Galícia, i Castella-la Manxa)i el 20'8% de les regions amb «millor situació relativa».E.P.

• POLÍTICA

Llengües El portaveu del Grup de CiU en el Senat, Francesc Xavier Marimon, anuncià ahir la presentació de la primera moció dels nacionalistes catalans en la qual es reclama la plena utilització del català, euskera i galleg, en igualtat de condicions amb el castellà, en «totes les sessions» del Senat i amb «la major celeritat possible». Marimon ressaltà la «molt bona disposició» de la presidenta del Senat, Esperanza Aguirre, a parlar d'això, a la vegada que assenyalà que començaria negociacions amb tots els grups, «especialment» amb l'Entesa Catalana de Progrés, per poder aconseguir «el màxim consens possible».E.P.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris