algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 14°
16°

Els diputats del Grup Mixt expressen al rei el rebuig a la investidura d'Aznar

Joan Carles obrí ahir al palau de la Zarzuela la ronda de consultes amb els partits

El rei Joan Carles començà ahir les reunions prèvies a la sessió d'investidura del president del Govern amb l'audiència a diversos dels diputats que integraran el grup mixt del Congrés, els quals avançaren al monarca el seu rebuig a la proposta de José María Aznar com a cap de l'Executiu.

En la primera jornada de reunions, el rei rebé el diputat de la Chunta Aragonesista, José Antonio Labordeta; la representant d'Eusko Alkartasuna, Begoña Lasagabatser; el parlamentari d'Iniciativa per Catalunya, Joan Saura; i el dirigent de Esquerra Republicana de Catalunya Joan Puigcercós.

El primer a acudir al Palau de La Zarzuela va ser el diputat aragonès i cantautor Labordeta, qui, al terme de la reunió informa que havia traslladat al rei la idea del «nacionalisme federalista» que propugna el seu partit i li plantejà alguns dels problemes que segons ell pateix Aragó, entre els quals destacà l'aigua i la mancança d'infraestructures.

El diputat aragonesista, qui constatà que la formació del proper Govern «està molt clara» després dels resultats del passat 12 de març, expressà el seu desig de recordar a l'Executiu durant els propers quatre anys «que existim».

Begoña Lasagabaster, l'única diputada d'Eusko Alkartasuna, avançà al rei que la seva formació política no donarà suport a la investidura de José María Aznar com a president del Govern.

Lasagabaster recordà el compromís d'EA de complir «amb lleialtat» l'Estatut de Gernika i, en aquest sentit, va retreure que algunes forces estatals apel·lin constantment a la seva defensa però no adoptin les mesures necessàries per acomplir-ho.

El parlamentari d'Iniciativa Per Catalunya-Verds, Joan Saura, informà el rei que la seva formació política centrarà el seu treball parlamentari durant la propera legislatura a aconseguir major estabilitat en l'ocupació i en la necessitat de reconèixer l'existència d'un estat plurinacional.

Saura va manifestar als informadors que els ciutadans varen dir el passat 12 de març d'una manera «molt clar» qui ha de ser el cap de l'Executiu espanyol, encara que avançà que votarà en contra de la investidura de José María Aznar.

El darrer a ser rebut pel rei en aquesta primera jornada de consultes va ser el diputat d'ERC, Joan Puigcercós, qui traslladà al monarca la seva convicció que el català és patrimoni d'un Estat que ha de ser «plurinacional i plurilingüístic» i explicà que donà a Joan Carles tractament de cap d'Estat perquè encara que el seu partit representa una opció republicana i d'esquerres acata i respecta l'ordenament jurídic actual.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris