algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
17°

HB acusa el PNB de voler «desmuntar» Lizarra en exigir a ETA una treva total

PNB i EA analitzen la decisió d'EH de no acudir amb normalitat al Parlament

HB criticà ahir el PNB perquè considera que «pretén paralitzar i desmantellar sine die» la gestió de l'Acord de Lizarra-Garazi, davant la decisió del partit que presideix Xabier Arzalluz i d'EA d'exigir una treva permanent a ETA en la reunió de demà de la Permanent de Lizarra. Això no obstant, segons afirmà la plataforma abertzale mitjançant una nota de premsa, «aquesta no és una dada nova», ja que el PNB «obstrueix, frena i impossibilita el desenvolupament de projectes a Lizarra-Garazi des de mesos enrere», afegeixen.

En opinió d'HB, la formació jeltzale demostra amb aquesta actitud «la seva voluntat fraudulenta, per desvirtuar els continguts que donaren lloc al naixement del fòrum», que segons recordà la plataforma abertzale, «es donà en una situació descarnada del conflicte polític, amb la voluntat clara de situar-lo en els seus justs paràmetres per, en conseqüència, articular una metodologia de diàleg en dues fases: la preliminar, sense condicions inassumibles per a cap de les dues parts, i la resolutòria, en absència permanent de totes les violències».

En aquest sentit, segons HB, el PNB «transgredeix amb el seu text els continguts esmentats» i, a més, «intenta imposar en aquesta fase del procés, que ningú no pot titllar de resolutiva, condicions» que «se situen fora dels paràmetres de Lizarra-Garazi i que només corresponen amb els interessos particulars i conjunturalistes d'un partit que trasllada les seves pors i els seus pànics, davant l'interminable assetjament del nacionalisme unionista espanyol, a aquest fòrum, amb la intenció de paralitzar-lo».

Del seu costat, les executives de PNB i EA analitzaren ahir, per separat, la decisió d'Euskal Herritarrok de no acudir amb normalitat al Parlament Basc, el que deixa els partits que substenten el Govern autonòmic amb l'únic suport dels seus 26 parlamentaris en una cambra amb 75 escons. Ambdues formacions declinaren fer valoracions sobre el tractat en aquestes reunions, igual que EH, que també reuní la seva Mesa Nacional. El lehendakari, Juan José Ibarretxe, anuncià ahir que compareixerà avui davant els mitjans de comunicació per donar a conèixer l'anàlisi que, sobre aquesta situació, efectuarà el Consell de Govern en la seva habitual reunió setmanal.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris