algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

Jordi Pujol aconsegueix el suport del seu partit per votar a favor d'Aznar

La direcció de CDC tindrà la darrera paraula en la votació d'investidura

El president de la Generalitat i de CDC, Jordi Pujol, aconseguí ahir el suport del seu partit per poder decidir el vot definitiu dels seus diputats en la sessió d'investidura de José María Aznar, encara que ja ha mostrat la seva determinació de votar a favor per crear un «bon clima» amb el PP. El 78% dels membres del Consell Nacional de CDC, màxim òrgan de decisió del partit, donà suport a la proposta de delegar la decisió final sobre el vot d'investidura en el secretariat permanent del partit, l'òrgan restringit de direcció que presideix Pujol.

El fet que el Comitè Executiu aprovàs dissabte a la nit per unanimitat ajornar la decisió definitiva sobre el sentit de vot a la investidura evità que ahir se sotmetés a votació durant el Consell Nacional del partit si s'ha de secundar o no el candidat popular a la Presidència. El Secretariat Permanent de CDC, direcció restringida del partit, està format per Jordi Pujol, Pere Esteve, Artur Mas, Xavier Trias, Macià Alavedra, Felip Puig, Joaquim Molins i Lluís Corominas.

El secretari general de CDC, Pere Esteve, que comparegué davant els mitjans de comunicació al costat de Xavier Trias i Lluís Corominas, recordà que el Secretariat manté la seva posició inicial de votar a favor de la investidura d'Aznar i que així ho exposà el president de CDC, Jordi Pujol, durant el Consell Nacional davant els consellers.

No obstant això, segons explicà Pere Esteve, la decisió final es prendrà tenint en compte la proposta inicial del Secretariat Permanent formulada pel president de CDC, els comitès executius i el Consell Nacional, els fets polítics que vagin esdevenint-se i el discurs que efectuï Aznar durant la sessió de investidura. Així, el diputat electe Xavier Trias supedità a aquests punts el sentit de vot a la investidura d'Aznar i assegurà que, tot i que el Secretariat Permanent manté la necessitat de votar afirmativament, la decisió final «encara no s'ha pres».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris