algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
18°

El fiscal, a favor de l'indult total per a Liaño i la seva tornada a la carrera

Considera que no ho podrà fer dins de l'Audiència Nacional

El tinent fiscal del Suprem, José María Luzón, presentà un escrit en el Suprem, en el qual considera procedent la concessió d'indult total de Javier Gómez de Liaño, condemnat a 15 anys d'inhabilitació per delicte de prevaricació durant el cas Sogecable, i el seu reitegrament a la carrera judicial.

El fiscal proposa que «vists a través del judici oral els greus enfrontaments, enemistats i amistats suscitades i existents en l'Audiència Nacional "on Liaño instruí el cas Sogecable" podria considerar-se d'utilitat pública establir com a condició en la concessió d'indult la de no desenvolupar càrrec en ella ni en cap jutjat de la mateixa».

En un escrit de tres folis, el fiscal exposa que procedeix concedir aquesta mesura de gràcia respecte de les penes d'inhabilitació especial, «amb totes les seves conseqüències, el que suposa el reintegrament a la Carrera Judicial» de Liaño.

Aquest informe és aportat a l'expedient d'indult instruït després de la sol·licitud dirigida a la ministra de Justícia per Javier Gómez de Liaño i remès a la Sala Penal del Suprem. El fiscal, que ja en el judici demanà l'absolució de Liaño per entendre que no cometé prevaricació en decisions que prengué a la instrucció del «cas Sogecable», recorda que l'expedient d'indult va ser enviat pel Ministeri al Suprem.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris