algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 15°
20°

Breus

• PESCA

Temes a negociar amb el Marroc El president de la Comissió de Pesca del Parlament Europeu, Daniel Varela, assegurà ahir que la UE compta amb un ventall important de temes per negociar un nou acord pesquer amb Marroc, encara que el que ha considerat «més preocupant» és que no s'hagin iniciat les converses. La flota que feia feina a la zona està amarrada des del passat 30 de novembre. Daniel Varela, que acudí a Santiago a impartir una sessió del Curs d'Especialització de la UE, organitzat pel Centre Europeu Atlàntic, reconegué que les negociacions amb el país africà «seran difícils» perquè la Unió Europea desitja «un acord ambiciós», amb condicions similars a l'anterior i en què estan implicats 400 vaixells de diferents especialitats.E.P.

• CATALUNYA

Canvis a la Llei del català El portaveu del Govern, Josep Piqué, considerà ahir, en relació a la polèmica sorgida pel reglament lingüístic de la Universitat Rovira i Virgili, que es pot pensar en «eventuals modificacions» de la Llei de Política Lingüística que la facin «més acceptable». Així mateix, considerà un «error» la «voluntat» de la Generalitat de Catalunya de recórrer el districte obert i manifestà el seu desig que finalment «no es produeixi». El també titular d'Indústria i Energia recordà que mentre la Llei de normalització lingüística va merèixer un «amplíssim consens» del parlament català, l'actual Llei de Política Lingüística no va tenir «aquella unanimitat», aprovant-se amb el vot en contra del PP i ERC.E.P

«Maragall ja ha dit prou» El president del Comitè de Govern d'UDC i conseller de Governació, Josep Antoni Duran Lleida, afirmà ahir que les declaracions del socialista Pasqual Maragall sobre la situació de CiU són un intent d'«amagar» que el PSOE «li ha dit prou» a les seves propostes federalistes. «Aquest és el seu gran problema», va dir. Duran va fer servir el refranyer per afirmar que «Maragall és molt conscient de la biga en l'ull propi» i per aquest motiu «vol exagerar la palla en l'ull de CiU». Segons el dirigent democristià, «els socialistes i Pasqual Maragall tenen molts més problemes» que la coalició nacionalista.E.P.

Seguretat Social El nombre d'afiliats a la Seguretat Social a Catalunya arribà el març a la xifra de 2.720.284 treballadors, amb un augment de 19.856 afiliats sobre el mes anterior, amb un increment del 0'74%, segons el Ministeri de Treball i Afers Socials. Les dades del Ministeri mostren una favorable evolució en la incorporació de dones al mercat de treball. Entre octubre de 1997 i març de l'any 2000 el nombre de dones que s'han incorporat a la Seguretat Social a Catalunya ha estat de 160.237, passant de 910.588 a 1.070.825. En l'estadística d'afiliats ocupats es registren els treballadors en alta que cotitzen al sistema de la Seguretat Social.E.P.

• CRÒNICA NEGRA

Feliu demana que no la martiritzin més La farmacèutica d'Olot, Maria Àngels Feliu, demanà als seus segrestadors empresonats que no la martiritzin més amb declaracions frívoles a la premsa. En un comunicat divulgat pel seu advocat, Carles Monguilod, la farmacèutica, que romangué segrestada durant 492 dies, expressà la seva «indignació» per l'entrevista publicada dimarts passar pel diari El Punt a l'expolicia municipal d'Olot, Antoni Guirado, que roman empresonat com autor confés del segrest. Guirado especulava amb la possibilitat que s'hagués pagat un rescat per l'alliberament de la farmacèutica i parlava sobre les conviccions religioses de la víctima.E.P.

El vessament d'Aznalcóllar, un error L'informe elaborat pels catedràtics de la Universitat Politècnica de Catalunya Antonio Gens i Eduardo Alonso sobre la ruptura de la balsa de les mines d'Aznalcóllar, conclou que la seva fractura es produí per errades en els projectes de construcció i recreixement de la balsa. Concretament, no es tingué en compte la fragilitat de les argiles ni l'elevada pressió que exerceria l'aigua sobre el terreny. Amb les conclusions en la mà queden per determinar les responsabilitats. E.P.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris