algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
22°

El president de Telefònica cobrarà 1.500 milions nets per stock options

L'empresa ajorna fins el 17 d'abril l'elecció del seu conseller al BBVA

El president de Telefònica cobrarà 1.527.370.006 de pessetes netes i desemborsarà a Hisenda 1.404 milions de pessetes, corresponents a la seva part del pla d'opcions sobre accions (RISE) que vencé el 26 de febrer i que va ser refrendat ahir per la junta d'accionistes de l'entitat.

Segons informà el secretari de la junta general als accionistes, el conseller i president de Telefònica Mòbils Luis Martín Bustamante cobrarà netes 612 milions de pessetes i pagarà a Hisenda 559 milions de pessetes, i Jose María Mas Millet, president d'Antena 3 TV i conseller-secretari de Telefònica, 961 milions de pessetes i desemborsarà a Hisenda 881 milions en concepte d'IRPF. Afegí que altres vuit alts directius de Telefònica cobraran un total de 10.930 milions de pessetes brutes.

El pla RISE d'opcions sobre accions (stock options) afecta cent directius de Telefònica que es repartiran més de 80.000 milions de pessetes. En la junta també s'aprovà el pla d'opcions sobre accions en vigor denominat TOP que venç el 2003 i que afecta 450 directius i suposarà per a Telefònica un cost de 12.000 milions a distribuir en 4 anys. D'aquests 450 directius només quatre són consellers i d'ells el seu president Juan Villalonga té 155.920 opcions i Luis Martín Bustamante, José María Mas i Antonio Linares tenen 51.980 opcions cadascú, la meitat de la categoria A i l'altra de la B.

D'altre costat, Telefònica ha ajornat fins el proper 17 d'abril l'elecció de la persona que el representarà en el consell d'administració del Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA), tot i que la companyia anuncià que donaria a conèixer ahir el nomenament. Villalonga va dir que encara «hi ha temps» per escollir la persona que representarà Telefònica d'Espanya en el banc. Així, anuncià que probablement farà la proposta en el consell d'administració que celebrarà Telefònica aquest proper 17 d'abril.

L'aliança subscrita el passat mes de febrer entre el banc i l'operadora telefònica establia l'entrada del mateix Juan Villalonga en el consell del banc, que a més li reservaria una vicepresidència.No obstant això, les dues empreses decidiren donar un «matís menys polític» a l'aliança, segons afirmaren fonts properes, per la qual s'optà perquè fos una altra persona la que accedís al consell d'administració del banc.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris