algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
15°

La Sala manté la llibertat a Conde però li augmenta la fiança fins a 500 milions

Al·lega que ell i Romaní no provoquen alarma social i que no hi ha risc que fugin

La Secció 1a de la Sala Penal de l'Audiència Nacional dictà una interlocutòria en quà assegura que no ha decidit decretar la presó condicional contra Mario Conde i Arturo Romaní, condemnats a 10 anys i 2 mesos i a 13 anys i 8 mesos de presó, respectivament. La petició de presó havia estat sol·licitada pel Ministeri Fiscal, l'associació d'Usuaris de Serveis Bancaris (AUSBAC), el Fons de Garantia de Dipòsits, CCOO i UGT.

En el seu escrit, la Sala assenyala que l'amenaça de patir privació de llibertat, en el cas de confirmar-se com a definitiva la condemna que pesa sobre Conde i Romaní, no constitueix motiu suficient per acordar la presó provisional si les circumstàncies personals dels acusats permeten confiar que no se sostreguin a l'acció de la Justícia.

La Sala afegeix que, després de valorar aquesta situació, no considera adequada l'adopció d'una mesura «tan costosa» com la presó, ja que aquesta sempre està subjecta a la inexistència d'altres mesures cautelars que garanteixin de forma suficient la posada a disposició del tribunal de les persones afectades. A més, al·lega que l'alarma social que podria justificar la presó ha de ser vinculada a la perillositat del subjecte i al probable abús de la seva llibertat per cometre delictes que amenacin la seguretat dels ciutadans.

«Aquesta circumstància no es dóna en el cas present», agrega. No obstant això, eleva en 500 milions de pessetes la fiança de 100 milions que ja pesava sobre Mario Conde des del 27 de setembre de 1996, ja que entén que d'aquesta manera es contraresta l'augment del risc de fugida. Afegeix que pot constatar signes externs que Conde gaudeix de disponibilitat econòmica, fet que permet elevar la fiança en aquells 500 milions, quantitat que considera més adequada a la naturalesa dels delictes atribuïts i a les possibilitats reals de prestar caució.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris