cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
22°

Presó incondicional per a la batasuna Beloki per la seva relació amb ETA

La membre d'HB es presentà voluntàriament a l'Audiència Nacional

El jutge de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón decretà ahir presó incondicional per a la membre d'HB Elena Beloki, acusada d'un delicte de pertinença a banda armada, per la seva presumpta vinculació amb l'aparell de relacions internacionals d'ETA, denominat Xaki, després que l'acusada es presentàs ahir voluntàriament a l'Audiència Nacional.

Durant la seva declaració davant Baltasar Garzón, Elena Beloki negà qualsevol relació o coneixement de l'aparell de relacions internacionals d'ETA, amb el qual la vincula el jutge, encara que va admetre que pertany a l'aparell internacional d'HB, per al qual ha elaborat informes dels quals donava compte a Gorka Martínez, dirigent d'HB a la presó per aquesta causa.

Elena Beloki, sobre la qual el jutge Garzón havia dictat una ordre de recerca i captura internacional, es va personar ahir al matí davant l'Audiència Nacional acompanyada del dirigent de Gestores Pro-Amnistía Juan María Olano i de l'advocada d'HB Jone Goricelaia. La batasuna va ser immediatament enviada als calabossos d'aquesta instància judicial, on va romandre fins que, a les cinc de l'horabaixa, va comparèixer davant el magistrat.

El jutge Garzón havia dictat ordre de recerca i captura internacional contra Beloki després que la membre d'HB participàs en una conferència de premsa amb el portaveu d'Euskal Herritarrok, Arnaldo Otegi, a la seu del Parlament Europeu a Brussel·les, en la gira que desenvolupava el dirigent d'EH per diverses ciutats europees per exigir l'alliberament immediat dels membres del comitè internacional d'HB.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris