cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
20°

Breus

• POLÍTICA

Mapa d'Ajudes Regionals La Comissió Europea aprovarà la setmana que ve sense objeccions el Mapa d'Ajudes Regionals presentat per Espanya per al període 2000-2006, que determina les zones incloses en l'Objectiu 1 que podran optar a la concessió de Fons Estructurals, segons l'informe elaborat pel comissari de Competència, Mario Monti. El Govern espanyol preveu que la despesa total de les administracions públiques per aquestes regions, que es podrà finançar amb Fons Estructurals, ascendirà en l'esmentat període a 26'9 bilions de pessetes, dels quals 14'4 bilions es destinaran a infraestructures. E.P.

Congrés dels socialistes catalans El president del Grup Socialista-Ciutadans pel Canvi en el Parlament, Pasqual Maragall, cridà ahir els empresaris catalans a participar activament en el Congrés que els socialistes catalans duran a terme al juny a Barcelona, en el qual Maragall es convertirà amb tota probabilitat en el nou president i líder indiscutible del partit. Maragall recordà que l'article 35 del Reglament del Congrés permet l'aportació de documents i de propostes de resolució externes al partit, perquè siguin considerades i votades en el conclave socialista. E.P.

Retard en la decisió sobre el grup del BNG La Mesa del Congrés dels Diputats ajornà fins el pròxim dimecres la seva decisió sobre la creació dels grups parlamentaris de Coalición Canaria (CC) i del Bloque Nacionalista Galego (BNG), que justament ahir presentaren en la Cambra Baixa les sol·licituds per constituir-se com a grup parlamentari propi. El BNG demanà a la presidenta de la Cambra, Luisa Fernanda Rudi, que actuï amb autonomia i criteris propis per permetre'ls formar grup. AGÈNCIES.

Proposta d'audiovisuals socialista El Grup Socialista del Congrés aprofità l'inici de la nova legislatura per presentar una proposició de llei orgànica per a la creació del Consell Superior de Mitjans Audiovisuals. Entre altres mesures, preveu la creació d'un Registre de Titularitat dels Mitjans de Comunicació Audiovisuals. Segons la proposta socialista, el Consell es configuraria com un òrgan independent, encarregat de vetlar pels drets constitucionals i dels usuaris en els mitjans de comunicació.E.P.

• TRIBUNAL

Violència en zones d'oci El fiscal en cap de Catalunya, José María Mena, advertí ahir que el control policíac no és suficient per tallar els problemes de violència juvenil que s'estan registrant a les zones d'oci nocturn de la ciutat i assenyalà que «el problema no es resoldrà de sobte». Mena manifestà que «el control policíac és imprescindible», encara que ha d'anar acompanyat de «més coses». Pel fiscal en cap, «la societat en què vivim ha desencadenat aquesta situació» de violència que va culminar amb la mort de Carlos Javier Robledo dissabte passat a la Vila Olímpica. Per Mena, «ara el que no és adient és fer-se creus del que està passant perquè aquests fets es produeixen des de fa molt de temps», i afegí que «el problema està allà» i continuarà existint «mentre tinguem milers de joves consumint alcohol, entre altres coses, pels carrers durant la nit».E.P.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris