algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
15°

Rudi diu que serà la presidenta dels 350 diputats tot i la majoria absoluta del PP

El Congrés queda constituït amb l'ampli suport a la primera dona al capdavant

La VII Legislatura començà ahir formalment la seva singladura amb l'elecció de Luisa Fernanda Rudi com a presidenta del Congrés dels Diputats, amb el 94'2 per cent dels vots a favor. En el seu primer discurs al capdavant de la Cambra baixa, anuncià que serà presidenta dels 350 diputats que composen la institució, als qui tractarà amb la mateixa «atenció i respecte» tot i la majoria absoluta del PP. Així mateix, demanà un esforç a tots els diputats per «connectar» la seva activitat amb la societat espanyola. Prèviament, es va constituir la mesa del Congrés, amb cinc representants del PP, dos del PSOE, un per CiU i un altre per IU.

A la seva primera intervenció com a presidenta del Congrés, Luisa Fernanda Rudi es va comprometre a exercir la seva tasca amb criteris d'«independència i responsabilitat», ja que té clar, digué, que ha estat elegida com a presidenta dels 350 diputats, i que «a tots ells els deu la mateixa atenció i respecte». Així mateix, expressà el seu desig que el diàleg de la composició de la mesa del Congrés sigui un «exacte precedent» del funcionament diària de la Cambra. Després d'assegurar que el Parlament, i d'una manera especial el Congrés dels Diputats, és i ha de ser el «centre de la vida política», demanà a tots els diputats l'esforç necessari per aconseguir aquest propòsit. Per això els va demanar que siguin capaços de «connectar amb la societat en aquests anys de trànsit del segle XX al segle XXI, una societat plural i moderna, avançada i integrada cada vegada més en el seu entorn europeu, que mira amb esperança i il·lusió el seu futur».

Després d'afalagar «el camí d'obertura i apropament» a la societat començat per Federico Trillo, es va comprometre a «seguir treballant en la mateixa direcció», per transmetre als espanyols una imatge de l'activitat parlamentària més ajustada a la realitat que aquella que a vegades es pugui transmetre mitjançant les imatges d'aquest hemicicle. Amb aquest objectiu, el Congrés difondrà, explicà, en què consisteix la tasca del dia a dia d'un diputat, tant en el vessant de legislatura com de control del Govern, procurant que els temes objecte de debat a la Cambra siguin aquells que en cada moment estan en el centre del debat social.

Luisa Fernanda Rudi també incidí en el fet que per primera vegada sigui una dona la qui estigui al front d'aquesta institució, una circumstància que «no mereixeria la pena ser destacada si no fos pel símbol que suposa». Hores després, Rudi va ser rebuda en audiència pel rei Joan Carles al palau de la Zarzuela. El monarca rebrà avui la presidenta del Senat, Esperanza Aguirre. Arribà al palau de la Zarzuela un poc abans de les sis i mitja de l'horabaixa per despatxar amb el monarca i comunicar-li que quedà constituïda la Cambra baixa.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris