muy nuboso
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
18°

El 70% de les dones maltractades fa més de cinc anys que pateix la violència

Al voltant de 600.000 espanyoles confessen haver estat objecte de maltractaments

Més del 70 per cent de les dones víctimes de violència domèstica a Espanya estan patint aquesta situació des de fa més de cinc anys, segons dades d'una macroenquesta sobre violència domèstica realitzada per Sigma 2 per a l'Institut de la Dona i presentades ahir per la directora d'aquest organisme, Pilar Dávila.

Dávila assenyalà que aquestes situacions es prolonguen en el temps perquè les víctimes de violència familiar estan mancades d'autoestima, i els agressors les sotmeten a una por que els produeix una mena de «bloqueig mental», a més que moltes vegades en depenen econòmicament i tenen fills, per la qual cosa la decisió de trencar la situació de violència els resulta molt més difícil.

Encara que no s'ha preguntat a les enquestades que es reconeixen víctimes de maltractaments si havien denunciat o no la seva situació, durant els dos primers mesos de l'any 3.258 dones han denunciat els marits per maltractaments, cosa que suposa un increment del 6'5 per cent respecte al mateix període de 1999.

L'enquesta, realitzada el 1999 amb una mostra de 20.552 entrevistes telefòniques a dones espanyoles de 18 anys o més en tot l'àmbit estatal, revela que un 4'2 per cent de les espanyoles majors de 18 anys declara haver estat víctima de maltractaments. Aquest percentatge representa un total de 640.000 dones entre les 15.028.000 d'aquella edat. «Aquestes dades em semblen horribles, és espantós que hi hagi 600.000 espanyoles que es consideren maltractades», valorà Dávila, que assenyalà que l'ha sorpresa el volum «tècnic» de dones maltractades.

En aquest sentit, l'estudi reflecteix que es pot considerar «tècnicament» com a maltractades el 12'4 per cent de les espanyoles majors d'edat, és a dir, que gairebé 2 milions de dones pateixen violència domèstica a Espanya, encara que no totes ho reconeguin, en funció de les respostes que donen a determinats tipus de preguntes, com: «Insisteix a tenir relacions sexuals encara que sàpiga que vostè no en té ganes?», «No té en compte les necessitats de vostè?», o «li treu els diners que vostè guanya o no li dóna prou per mantenir-se?».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris