algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 14°
16°

La borsa continua a la baixa en una sessió en què Europa estigué pendent de Wall Street

Segons els analistes, la sentència contra Microsoft ha servit de pretext per «desinflar» valors tecnològics

Durant la jornada d'ahir els mercats de tot Europa estigueren pendents de Wall Street, que continuà «donant ensurts», encara que al tancament de la borsa de Madrid, Nova York s'havia recuperat d'una caiguda iniciada poc després de l'obertura. La situació de volatilitat dels mercats, propiciada pels valors tecnològics amb la sentència contra Microsoft, és la raó fonamental dels temors dels inversors, que ahir a Madrid es dedicaren a recollir beneficis.

Pel cap d'estudis de la borsa de Madrid, Blas Calzada, la sentència contra la companyia de Bill Gates s'ha utilitzat com a pretext per minvar les cotitzacions dels valors tecnològics, que tornaran a pujar en uns dies. Segons ell, un problema d'una companyia determinada no ha d'afectar tot un sector. «Hem fet una espècie de neteja aprofitant que el Pisuerga passa per Valladolid, però això no vol dir res», afirmà. Calzada explicà que els valors tecnològics són volàtils, però els inversors no són beneits i continuaran apostant per una nova classe d'economia que «té molt de futur».

La tesi de Calzada donaria suport a les declaracions tant del president de la CNMV, Juan Fernández Armesto, com del governador del Banc d'Espanya, Luis Àngel Rojo, advertint de la bimbolla financera, en línia amb el president de la Reserva Federal Nord-americana, Alan Greenspan. És a dir: si s'havia de posar fi a la bimbolla, no hi podia haver millor pretext que la sentència contra Microsoft.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris