muy nuboso
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
18°

Breus

• CATALUNYA

Vot de confiança personal El president de la Generalitat, Jordi Pujol, demanarà «un vot de confiança personal» a la direcció i al Consell Nacional de CDC perquè ratifiquin la seva posició a favor que els 15 diputats de CiU votin a favor de la investidura de José María Aznar, segons fonts «molt pròximes» a Pujol. Pujol invocarà aquest vot de confiança argumentant que la força de CiU sempre s'ha fonamentat en el govern de la Generalitat i la seva capacitat d'influència a Madrid, però en les circumstàncies actuals un vot en contra, i fins i tot una abstenció, posaria en risc el govern de la Generalitat perquè el suport del PP no estaria garantit.E.P.

• EUSKAL HERRIA

Cartells amenaçants Nombrosos cartells amenaçants aparegueren ahir en la localitat guipuscoana d'Hernani contra la representant del PSE/EE en les Juntes Generals d'aquesta província Izaskun Gómez, en els quals se la titlla d'«assassina» i «feixista» i se l'acusa de la dispersió dels presos d'ETA. Segons informà el departament basc d'Interior, els cartells anònims, en els quals apareix la foto de la representant, estan distribuïts per tot el centre històric del municipi, on també s'han localitzat pintades en contra seva. En els cartells s'afirma que la representant socialista que resideix a Hernani és «responsable» que tretze presos d'ETA d'aquesta localitat «estiguin dispersats pels estats espanyol i francès», alhora que se l'acusa a ella i al seu partit de «la guerra bruta contra EH», que ha provocat la «mort d'una vintena» de veïns d'aquest municipi.E.P.

• POLÍTICA

Compromís d'Aznar amb Sanz El president del Govern en funcions, José María Aznar, es comprometé ahir amb el president de Navarra, Miguel Sanz, perquè la Comunitat Foral assumeixi en exclusiva les competències de trànsit entre aquest any i el pròxim. Així ho assegurà ahir Sanz després de reunir-se a la Moncloa amb Aznar, i ha estat la primera trobada del president de l'Executiu amb un president autonòmic. Aquesta trobada es produí minuts abans de la reunió de la Comissió de Seguiment del pacte PP-UPN, en què representants del PP i el mateix Sanz tractaran, previsiblement, la cessió dels diputats d'UPN a Coalició Canària, amb la finalitat que canaris aconsegueixin formar grup parlamentari propi en el Congrés. E.P.

• TRIBUNALS

La Fiscalia recorre en el cas Estevill La Fiscalia presentà un recurs de cassació davant el Tribunal Suprem contra el trasllat de la causa oberta contra l'exjutge i exvocal del Consell Superior del Poder Judicial, Lluís Pascual Estevill, a un jutjat ordinari. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va ratificar la setmana passada la seva decisió de remetre a un jutjat la causa, després de gairebé cinc anys d'investigacions que han suposat més de 30.000 folis.E.P.

Actuació policíaca La secció cinquena de l'Audiència de Barcelona ha ordenat que s'investigui l'actuació de dos policies nacionals i dos agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona per les tortures que va poder patir un detingut durant el periple entre la comissaria i un centre assistencial el maig de 1996. El tribunal decidí deduir testimoni del cas perquè «es depurin les responsabilitats penals» en les quals podrien haver incorregut els quatre agents després d'absoldre dos policies nacionals els quals la víctima acusava de tortures. Els policies jutjats s'enfrontaven a penes de quatre anys de presó i deu d'inhabilitació sol·licitats per l'acusació particular.E.P.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris