algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 14°
17°

Breus

• TRIBUNALS

La jutgessa obre judici al cas KIO La jutgessa de l'Audiència Nacional Teresa Palacios obrí judici oral pel cas KIO pels delictes d'apropiació indeguda, falsetat, estafa i maquinació per alterar el preu de les coses contra Javier de la Rosa Martí, Juan José Folchi Bonafonte, Jorge Núñez i Lasso de la Vega, Plinio Coll Gutiérrez, Manuel Guash Molins, Miguel Soler Sala, José María Sot Casas, Richard Macdonald Robinson, Michael Smurfit i Bruce Amager Dawson.E.P.

• POLÍTICA

PSOE no prestarà senador al PNB El Grup Socialista al senat no prestarà cap dels seus senadors al PNB perquè formi Grup parlamentari al Senat, on manté 8 representants, informaren fonts socialistes. Segons el reglament de la Cambra Alta, són necessaris almenys 10 senadors perquè els parlamentaris puguin constituir-se en Grup propi, encara que, al llarg de la legislatura, pugui mantenir-se amb un mínim de 6 representants. La setmana passada, fonts parlamentàries del PNB van avançar que estaven negociant amb el PSOE la possibilitat que els deixassin un parell de senadors per mantenir el Grup de senadors nacionalistes bascs, del qual van gaudir la passada legislatura gràcies al fet que els socialistes, en aquell moment, els van prestar els representants necessaris.E.P.

• CRÒNICA NEGRA

Assassins del MacDonald's Els assassins de la caixera del McDonald's de Manresa, un exreclús i un joier han deixat el seu «segell» en els tres crims, segons explicà ahir el cap d'homicidis de la Policia Nacional. En els tres casos, les víctimes havien estat executades amb dos trets realitzats amb bales de 6'35 mil·límetres seguint un mòbil econòmic i s'havien usat les seves targetes de crèdit. Els presumptes assassins Francisco Javier Amaya, Bernardo López i Antonio Milà s'enfronten a penes que sumen 242 anys de presó pels tres assassinats.E.P.

• CATALUNYA

Ribó no revela si deixarà IC El president d'IC-V, Rafael Ribó, apostà ahir per afrontar «sense entrebancs», en la VI Assemblea que la formació celebrarà la pròxima tardor, el procés de «renovació de polítiques i persones», però no volgué revelar si pensa deixar el càrrec o, contràriament, es planteja optar novament a la reelecció. Rafael Ribó va dir que «tots, començant per mi mateix, volem anar a fons en el procés de renovació de polítiques i persones», remarcant que existeixen «totes les portes obertes perquè l'Assemblea pugui decidir fins on vol arribar en aquest procés de renovació».E.P.

Acusacions mútues entre CiU i PSC Els grups de CiU i del PSC al Parlament de Catalunya s'acusaren ahir mútuament de mantenir actituds desestabilitzadores. El portaveu de CiU, Ramon Camp, acusà els socialistes d'«intentar provocar tota la inestabilitat possible» per l'actitud davant els pressuposts, i el del PSC, Joaquim Nadal, li replicà que «el màxim desestabilitzador» és CiU per pactar amb el PP després de negar-lo en campanya. Camp, després de la reunió de la permanent del grup parlamentari de CiU, criticà que «alguns grups» anunciessin esmenes a la totalitat al pressupost de la Generalitat del 2000 «sense ni veure el projecte».E.P.

• AFERS SOCIALS

Queixes dels immigrants d'El Ejido Un representant del Consell d'immigrants magribins d'El Ejido, que ha demanat mantenir-se en l'anonimat a causa de nombroses amenaces, declarà ahir que actualment «la situació dels immigrants a El Ejido és encara pitjor que la que es vivia abans dels incidents de febrer». Segons manifestà, «abans els immigrants almenys tenien les seves barraques, mentre que ara més de 500 persones es troben al carrer». El principal problema està en el fet que «els mòduls instal·lats per allotjar els immigrants no compleixen les mínimes condicions d'habitabilitat i, a més, estan a 17 quilòmetres del poble».E.P.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris