cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
11°

La defensa demana la nul·litat del procés en la sessió inicial del judici del cas PSV

Exigeix que declarin els querellants del sumari per provar que no hi ha perjudicats

Les defenses dels set acusats en el cas PSV i dels presumptes responsables civils, UGT i IGS, sol·licitaren ahir, en la primera sessió de la vista oral, la nul·litat del procés perquè entenen que en la instrucció es vulneraren alguns drets fonamentals dels seus clients.

El judici pel cas de la cooperativa d'habitatges promoguda per UGT, PSV, va començar ahir en l'Audiència Nacional, després que en el mes de desembre del 1993 la promotora presentàs suspensió de pagaments per evitar la fallida, operació que afectà més de 19.135 socis que havien aportat diners per a la construcció d'habitatges a preus assequibles.

Els acusats són Carlos Sotos, Paulino Barrabés, Sebastián Reyna, Fermín Bretón, Francisco Hernández, Jesús Aina i Primitivo Alvaro, pels quals les acusacions demanen una condemna de vuit anys i dos mesos de presó per cada un d'ells i una indemnització de 18.587 milions de pessetes, pels delictes de malversació de fons i apropiació indeguda.

El fiscal explicà en el seu escrit que els acusats, «malgrat el manament contractual i legal que pesava sobre la gestió dels fons, se n'apropiaren a través de la societat IGS SA i els destinaren a la gestió d'un projecte distint i més ambiciós que la construcció dels habitatges de PSV». «La quantitat 'distreta' pels acusats "segons continuà el fiscal" ascendeix als 18.588 milions de pessetes».

Al llarg de la sessió, que es perllongà durant un poc més de tres hores, les acusacions sol·licitaren la unió de noves proves a la causa i algunes demanaren que es consideri l'Estat responsable civil subsidiari per no haver inspeccionat la cooperativa abans de la suspensió dels pagaments, «com era la seva obligació», apuntaren.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris