algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
16°

La cúpula de CDC acorda votar de franc a favor de la investidura d'Aznar

Esteve afirmà aquest vot és «coherent» amb el suport prestat pels nacionalistes

El secretariat permanent de CDC, presidit per Jordi Pujol, acordà proposar al seu partit el vot positiu a la investidura de José María Aznar sense tancar un acord previ amb el PP, de manera totalment «de franc» i per «coherència», segons explicà el secretari general convergent, Pere Esteve. Els membres del secretariat comunicaren aquesta decisió a l'executiva del partit en una reunió mantinguda ahir, durant més de tres hores, i en la qual es posà de manifest l'opinió de nombrosos dirigents convergents que s'oposen a donar el vot afirmatiu a la investidura d'Aznar.

La decisió unànime del secretariat convergent serà debatuda en una nova reunió de l'executiva i en reunions amb els seus socis d'Unió, i no serà ferma fins que la ratifiqui el Consell Nacional del partit abans de la sessió d'investidura, en una reunió que tindrà lloc diumenge que ve o el següent.

El secretariat de CDC, a més de Pujol i Esteve, està format pel secretari d'Organització, Lluís Corominas, els consellers Artur Mas i Felip Puig, el portaveu en el Congrés, Xavier Trias, i l'exconseller Macià Alavedra, a més de Joaquim Molins, qui no acudí per estar convalescent d'una intervenció cardíaca. Aquest òrgan restringit de direcció, que es reuní abans que el comitè executiu del partit, decidí que, davant de la impossibilitat d'arribar a acords concrets amb el PP abans de la sessió d'investidura per la importància de les qüestions que es negocien, entre ells el nou sistema de finançament, per «coherència» CiU hauria de votar la investidura d'Aznar.

Segons explicà Pere Esteve, aquest vot és «coherent» amb el suport prestat pels nacionalistes al govern d'Aznar en la passada legislatura. CiU només reclamarà que l'actual president del Govern en funcions es comprometi en el seu discurs d'investidura a continuar la política duta a terme fins ara amb el seu suport i mantengui l'oferta de diàleg que formulà reiteradament a la coalició catalana.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris