nubes dispersas
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
17°

Breus

• POLÍTICA

Discrepàncies PP-PSOE Partit Popular i PSOE mantenen les seves diferències sobre la futura composició de la Mesa del Congrés dels Diputats, segons es pogué constatar en la reunió que ahir mantingueren els portaveus parlamentaris d'ambdues formacions, Luis de Grandes i Luis Martínez Noval, respectivament. El dirigent socialista ja ha expressat la seva disconformitat amb el plantejament dels populars, segons el qual la seva majoria absoluta hauria de reflectir-se en l'òrgan de Govern de la Cambra, compost per nou membres, de tal manera que hauria d'estar constiuïda per cinc representants del PP (Presidència, dues vicepresidències i dues secretaries), dos del PSOE, (una vicepresidència i una secretaria), un de CiU (una vicepresidència) i un d'IU (una secretaria).E.P.

Felipe González i el centre L'expresident Felipe González afirmà ahir que, per recuperar el centre, el PSOE «probablement haurà de fer el contrari del que ha fet» en les darreres eleccions generals. En la presentació del llibre Abrir nuevos mundos, escrit per l'exministre xilè Fernando Flores, González comentà que el president espanyol, José María Aznar, i el premier britànic Tony Blair no són comparables perquè mentre que el primer ha concedit quatre llicències de telefonia per 80.000 milions, el britànic ha tret tres bilions per a polítiques socials.E.P.

• CATALUNYA

Barat per al PP El portaveu d'ERC al Parlament de Catalunya, Josep Huguet, lamentà ahir el «sí sense condicions» de CiU a la investidura de José María Aznar i el qualificà de «barat per al PP però que pot sortir-li car a Catalunya». Segons Huguet, «ens trobem davant una casament anunciat en el qual no sabem quina és la dot que aporta la novia (PP)». Per als republicans, aquest vot afirmatiu de CiU «no garanteix que no es continuï el procés de privatització amb centralització de sectors estratègics».E.P.

• CRÒNICA NEGRA

Eneko ja és a casa Myriam Emparanza i el seu fill, Eneko Baumgart, passaren el dia d'ahir descansant en la localitat guipuscoana de Legazpia, on resideixen els padrins del petit. Allà arribaren la matinada d'ahir des del Iemen, després que Myriam aconseguís dissabte passat que li fos tornat el nin, que havia estat segrestat pel seu pare, l'alemany Axel Baumgart, el gener del 1999. Mare i fill duen quinze mesos separats, per això ara, després d'una llarga lluita i un final feliç, Myriam Emparanza haurà de començar l'àrdua feina de posar-se al dia amb el petit i aconseguir que aquest reiniciï una vida normalitzada al seu costat.E.P.

• LABORAL

Cursos per a dones Els centres d'inserció d'UGT han facilitat assessorament, orientació i formació a un total de 8.531 dones, de les quals 903 han estat directament inserides en el mercat laboral, informà ahir el sindicat. La majoria d'aquestes dones ha rebut aquests serveis a través de la xarxa dels quinze centres d'Inserció Laboral de la Dona d'UGT, que estan enquadrats en el Projecte Currícula, dins de la Iniciativa d'Ocupació NOW. EFE.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris