cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
16°

Breus

• CATALUNYA

Discurs nacionalista i d'esquerres d'ERC El secretari general d'ERC, Josep Lluís Carod-Rovira, afirmà ahir que el discurs independentista i el concepte de l'esquerra «ha canviat» i expressà la necessitat que ERC «adopti un nou discurs nacionalista i d'esquerres», responent a les «noves necessitats» de la gent i deixant de costat «velles discussions». Carod-Rovira manifestà a Berga davant uns 150 joves militants durant la clausura de l'Escola Nacional de Formació de les joventuts del partit que el nou discurs d'ERC ha d'«adaptar-se al dia a dia», tenint en compte el nou segle que acaba d'iniciar-se i una tendència cap a la globalització en tots els àmbits.E.P.

• POLÍTICA

Romero, ratificat al capdavant d'IU El Consell Andalús d'Izquierda Unida-Els Verds-Convocatòria per Andalusia, màxim órgan entre assemblees, ratificà ahir, en votació secreta, Antonio Romero com a coordinador regional amb 70 vots a favor (el 64'82 per cent), 34 vots en contra (el 31'48 per cent) i quatre abstencions (el 3'7 per cent). Amb anterioritat, la majoria del Consell Andalús ha aprovat l'informe polític presentat per Antonio Romero en nom de la Comissió Executiva d'IU-LV-CA, que ha rebut 77 vots favorables (69'37 per cent), 18 vots contraris (16'22 per cent) i 16 abstencions (14'41 per cent).E.P.

• EUSKAL HERRIA

Proposta per destituir càrrecs d'EH L'acord d'UPN i PSN per fer cessar els representants d'EH dels seus càrrecs en les taules de les comissions del Parlament de Navarra per no condemnar els atemptats d'ETA es posarà en pràctica per primera vegada demà a la comissió de Règim Foral, en la qual Pernando Barrena ocupa el càrrec de secretari. La remoció de Barrena del seu lloc figura com a primer punt de l'ordre del dia de la citada sessió, en la qual està previst que es debati i voti la proposició de Llei foral del Defensor del Poble de Navarra i les esmenes presentades.E.P.

Dret d'autodeterminació Les Joventuts Socialistes d'Euskadi aprovaren ahir, en el si del seu IV Congrés, una ponència política en la qual, en l'apartat referent a la normalització i pacificació i, amb un 90 per cent dels suports, es critica el PSE-EE per «caminar a l'ombra del PP» i es posicionen a favor d'un referèndum per conèixer la disponibilitat dels bascs davant el dret d'autodeterminació. Durant el cap de setmana, els delegats de les diferents agrupacions debateren a Vitòria la seva línia de futur, dins del IV Congrés, en el qual, amb el lema «Canvia Euskadi amb nosaltres», també s'ha elegit la nova Executiva.E.P.

Col·laboració amb el PSE El secretari general del PP basc, Carmelo Barrio, assegurà que en l'actualitat és necessària al País Basc la col·laboració entre el seu partit i el PSE-EE, i afegí que la col·laboració entre ambdós a Àlaba s'incrementarà i que els acords entre populars i socialistes marquen l'«alternativa» per Euskadi. El dirigent popular qualificà de «bona» la col·laboració entre ambdós partits i va dir que han de servir com a «referència important» per als bascs, «i en aquest sentit s'haurà de continuar treballant sobre la base de diàleg i d'acord». «La llavor està aquí», va dir.E.P.

• CRÒNICA NEGRA

Incidents a El Ejido Diversos hivernacles, tres vehicles i una barraca van cremar durant la matinada d'ahir en les barriades de San Juan, Las Norias i Santa María del Aguila de la localitat d'Almeria d'El Ejido, segons confirmaren fonts del Cos de Bombers i la Policia Local del municipi. Segons el Cos de Bombers, per causes que encara es desconeixen, des de les 03.15 hores de la matinada d'ahir varen començar a cremar els costats de diversos hivernacles en els barris de Las Norias i San Juan del citat municipi. També el darrer dels tendals de dos camions de càrrega agrícola, així com un turisme que estaven estacionats en els barris de Santa Maria del Aguila i Las Norias. A més, es va enregistrar un incendi en una barraca que sembla que estava abandonada.E.P.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris