algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
19°

L'Ertzaintza confisca divers material de violència al carrer i deté un jove

L'arrestat patí l'amputació de tres dits després d'esclatar-li un artefecte a les mans

L'Ertzaintza confiscà la nit de dissabte 50 coets, 15 còctels molotov i diverses llançaderes, després de l'atac d'un grup de radicals a la Subdelegació del Govern i una oficina d'assegurances a Vitòria. A més, segons informà la Policia Autònoma, un jove va ser detingut després d'esclatar-li un artefacte que li provocà l'amputació de tres dits d'una mà després de passar la nit en l'hospital.

Els incidents començaren quan l'Ertzaintza acudí al col·legi Eulogio Gómez per desallotjar un grup de 20 okupes, que accediren al recinte després de trencar diversos vidres. Més tard, l'Ertzaintza tingué coneixement de l'atac a una oficina d'assegurances en el carrer Francia amb diversos còctels molotov. També patí un atac la subdelegació del Govern a Vitòria, on un dels artefactes incendiaris impactà contra una garita de la Guàrdia Civil.

A més, l'Ertzaintza hagué d'intervenir contra unes barricades situades en el mateix carrer Francia i en alguns punts del centre antic. La Policia Autònoma basca trobà en la zona un total de 91 coets, 35 còctels molotov, 15 bombes japoneses i diverses llançaderes i guants de làtex, així com caputxes i dessuadores.

Així mateix, un jove, veí de Getxo (Biscaia), hagué de ser intervingut quirúrgicament a l'hospital de Santiago de Vitòria, després de l'explosió d'un artefacte, probablement un coet, i que segons sembla està relacionat amb els incidents. El jove patí l'amputació de tres dits d'una mà. L'Ertzaintza procedí a la detenció del jove ahir al matí, després de romandre tota la nit custodiat en el centre mèdic. El detingut està acusat de participar en els aldarulls, i quan rebi l'alta mèdica serà traslladat a dependències policíaques o judicials.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris