algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
19°

La investigació encarregada per Unió no troba proves de finançament irregular

Casas avança que «ens defensarem per la via judicial» quan «sigui possible»

86758

Ernest Udina i Eduard Berenguer oferiren una roda de premsa.

La comissió externa nomenada per UDC per examinar els comptes del partit arran de les informacions sobre el cas Pallerols no ha trobat «proves ni indicis» que el partit s'hagi finançat de forma irregular mitjançant els fons ocupacionals de la Generalitat, però demanà que un censor jurat de comptes analitzi també els comptes d'Unió entre el 1993 i 1999. Aquesta comissió està formada pel periodista Ernest Udina, president del Centre Internacional de Premsa, i els catedràtics Antonio Marzal i Eduard Berenguer. Després de dues setmanes de treball, Udina i Berenguer presentaren ahir, primer en el Consell Nacional d'Unió i després en roda de premsa, les primeres conclusions. Segons explicaren, la Comissió examinà els comptes del partit i s'«ha mostrat que no existeixen proves ni indicis que UDC s'hagi finançat amb fons provinents d'empreses que han rebut subvencions de la Conselleria de Treball de la Generalitat».

No obstant això, la Comissió proposà, «i UDC ho ha acceptat», que el Col·legi de Censors Jurats de Comptes de Catalunya nomeni el censor jurat de comptes que analitzi els comptes d'UDC en el període 1993-1999. Segons va dir Udina, el president d'aquest Col·legi, Frederic Borràs, acceptà aquesta proposta, es nomenarà demà a l'auditor-censor que correspongui per torn d'ofici.

La Comissió externa també analitzà les informacions aparegudes a la premsa, i creu que «és evident que hi ha indicis d'irregularitats i d'abusos per part de membres d'UDC», pel que els tres experts s'entrevistaran amb una vintena de militants, i fins al moment ja s'han entrevistat amb 10. En canvi, no contemplen entrevistar-se amb l'empresari Fidel Pallerols.

Entre els membres de la direcció d'UDC amb els que han parlat es troben el president del partit i exconseller de Treball, Ignasi Farreres, i el secretari d'organització, Josep Sánchez Llibre, els que «neguen absolutament que hagin rebut cap fons». Els experts no volgueren avançar si algun militant ha admès alguna acusació, remetent-se a l'informe final que es farà públic en dues o tres setmanes, ja que si s'avança alguna informació «pot perjudicar la nostra feina», segons Berenguer.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris