algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
21°

No hi haurà acord sobre finançament autonòmic a la investidura d'Aznar

Piqué creu poc previsible arribar amb CiU al grau de concreció necessari

El portaveu del Govern en funcions, Josep Piqué, assegurà ahir que «és poc previsible que el grau de concreció» sobre la reforma del finançament autonòmic, en un suposat acord amb CiU amb vista a la investidura de José María Aznar, pugui anar més enllà de l'establert en el document subscrit entre el PP i Coalició Canària, en el qual es diu que aquesta reforma es durà a terme d'acord mab els principis de «corresponsabilitat fiscal, suficiència financera i solidaritat» entre les comunitats. Justament, ahir es reuniren a Barcelona delegacions d'ambdues formacions per tractar aspectes econòmics en el marc de las negociacions obertes per a la investidura d'Aznar.

«Això no es resoldrà en dues o tres setmanes», assegurà Josep Piqué en referència a un possible pacte amb CiU sobre la reforma del finançament autonòmic. «El més lògic és, en les converses bilaterals que es duguin, portar-ho a un terreny comú per al posterior diàleg que es produeixi en el si del Consell de Política Fiscal i Financera, ja que la pretensió del Govern és que sigui un acord institucional», assenyalà Piqué.

Segons el ministre portaveu, la complexitat de la reforma del finançament fa que les converses siguin llargues, ja que ha de de produir-se amb el màxim consens entre totes les forces polítiques i comunitats autònomes, a causa que l'Executiu de José María Aznar pretén aprovar el nou model per unanimitat.

Piqué recordà que l'acord que es firmà amb CC reflecteix que la reforma del finançament autonòmic es durà a terme d'acord amb els principis de «corresponsabilitat fiscal, suficiència financera i solidaritat» entre les comunitats autònomes, i «d'acord amb l'establert en la Constitució Espanyola, els estatuts d'Autonomia i en el REF». Afegí que «és poc previsible esperar que el grau de concreció» en aquesta matèria vagi a anar més allà amb CiU ja que és un assumpte «complex» que no es pot resoldre en «dues o tres setmanes».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris