algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
18°

Els partits polítics apel·len a la unió dels demòcrates per afrontar la fi de la treva

Julio Anguita (IU) demana mobilitzacions al carrer a favor de la pau

L'anunci del trencament de la treva indefinida per part d'ETA provocà una pluja de reaccions en tots els partits polítics i agents socials, que coincidiren ahir a assenyalar que la banda terrorista és l'única responsable de posar fi al procés de pau i emplaçaren les forces democràtiques que posin al marge les seves diferències i que cerquin des del consens una solució per assolir la pau.

Pel secretari general del PP, Javier Arenas, no hi ha cap dubte que «l'única responsabilitat de la ruptura de la treva és d'ETA», per la qual cosa «cercar responsabilitats més enllà d'ETA no respon a la realitat dels darrers mesos», assegurà.

El secretari general del PSOE i candidat socialista a la Presidència del Govern, Joaquín Almunia, assegurà que l'únic responsable que «l'esperança de la pau hagi quedat enfosquida» és d'ETA, i demanà a tots els demòcrates que no caiguin en la temptació de repartir-se'n les culpes. El màxim dirigent socialista, abans d'una confèrencia sobre política exterior organitzada pel seu partit, advertí que alguns demòcrates estan cedint a «la temptació de repartir-se culpes», i veu que el nacionalisme democràtic responsabilitza el Govern i des de l'entorn de Moncloa s'«esquita» els partits del nacionalisme democràtic. «Aquest exercici no ens condueix a res positiu», assenyalà.

El coordinador general d'IU, Julio Anguita, sol·licità la convocatòria immediata de la Mesa d'Ajuria Enea i la del Pacte d'Estella perquè ambdós fòrums s'enfrontin als seus propis acords i assumeixen els seus compromisos. A més, llançà una «autoconvocatòria» perquè totes les forces polítiques, socials i culturals intervenguin, surtin al carrer i apostin per la pau.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris