algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
18°

Pujol fa de Duran i Lleida i de Mas els «superconsellers» del seu govern

El cap d'UDC serà una mena de vicepresident polític

El president de la Generalitat, Jordi Pujol, que ahir prengué possessió per sisena vegada del càrrec de president, anomenà ahir el seu nou govern, que destaca per la seva renovació amb la incorporació del líder d'UDC, Josep Antoni Duran Lleida, i l'entrada d'altres sis nous consellers.

A més, entren per primera vegada en l'Executiu català Lluís Franco (Treball), Carme Laura-Gil (Ensenyament), Jordi Vilajoana (Cultura), Josep Grau (Agricultura), Irene Rigau (Benestar Social) i Felip Puig (Medi Ambient), mentre que Artur Mas manté la cartera d'Economia reforçada amb responsabilitats de planificació.

La reorganització del Govern fou aprovada divendres passat mitjançant un decret de la Presidència de la Generalitat, que publicà ahir el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, després que Pujol decidís rebutjar la possibilitat de crear dues vicepresidències perquè fossin ocupades per Mas i Duran Lleida, als quals se'ls atorga funcions de «superconsellers».

Duran Lleida assumirà les relacions del Govern amb el Parlament, el suport al president en relació amb la projecció, l'impuls i la coordinació exterior de la Generalitat; la coordinació electoral; la direcció, l'impuls i el desenvolupament de les polítiques de recursos humans de la Generalitat de Catalunya, la coordinació dels ens locals, a més de ser el president de la part catalana de la Comissió Mixta de Transferències Estat-Generalitat. A més dependrà de Duran Lleida l'Institut Català del Mediterrani.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris