cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
17°

Breus

• ECONOMIA

Banc d'Espanya condiciona control IPC El Banc d'Espanya advertí ahir que el compliment de l'objectiu d'inflació fixat pel Govern per a l'any 2000 "del 2 per cent" dependrà de l'evolució del preu del cru i de la moderació salarial per al pròxim exercici. Precisament, el president de la patronal CEOE, José María Cuevas, assenyalà que els salaris espanyols han de créixer al ritme que ho fan en els principals Estats europeus del nostre entorn.EP.

• TRIBUNALS

Liaño paga 1 milió de costs judicials L'exjutge Javier Gómez de Liaño abonar ahir en el compte de consignacions del Tribunal Suprem les 940.791 pessetes dels costos judicials del procés seguit contra ell, segons fonts de l'alt tribunal. L'exmagistrat féu el pagament amb els doblers recaptats en un compte bancari de la seva subscripció popular oberta pels dirigents d'IU Julio Anguita i Pablo Castellano. Amb els mateixos doblers pagà a principis de mes la multa de 540.000 pessetes al pagament de la qual també el condemnà el Suprem, que l'ha inhabilitat durant 15 anys, amb pèrdua definitiva de la condició de jutge, per un delicte continuat de prevaricació en el «cas Sogecable». EP.

• EDUCACIÓ

PP nega mèrit a CiU de gratuïtat llibres El portaveu d'Educació del PP en el Congrés, Juan Carlos Guerra Zunzunegui, negà ahir que CiU hagi forçat el seu partit a donar suport al principi de gratuïtat dels llibres de text en l'ensenyament obligatori. Al seu judici, «des que arribà al Govern ha impulsat una política de gradual gratuïtat». Zunzunegui respongué així a les afirmacions d'alguns sectors que acusaven el PP de canviar la seva posició influït pels seus socis nacionalistes, en un període preelectoral. «En cap cas és cert que CiU ens hagi pressionat per donar suport al principi de gratuïtat gradual dels llibres, ja que nosaltres ho estam defensant des que arribàrem al Govern impulsant una política de beques i ajudes, amb un pressupost de 3.900 milions en el 2000, mentre que els que ara tant ens critiquen varen tenir 14 anys per fer efectiva la gratuïtat i no varen fer res», subratllà. EP.

• PESCA

El conveni amb Marroc expira avui El conveni pesquer entre la Unió Europea i Marroc de desembre del 1995 expira avui sense que encara s'hagin iniciat les negociacions per a la firma d'un de nou que permeti a la flota pesquera comunitària pescar en els caladors alauites. El comissari de Pesca, Franz Fischler, que es troba a Seattle (EUA) en la negociació de l'OMC, viatjarà el 20 de desembre a Rabat per donar un impuls al procés. El sector s'enfronta inevitablement a una parada forçosa. La Comissió Europea té un mandat obert dels Quinze per a la negociació amb Marroc. Per començar, la UE té prevista una línia pressupostària dotada amb 125 milions d'euros (21.000 milions de pessetes) anuals per finançar les contrapartides derivades de la firma d'un nou conveni pesquer. EP.

• AGRICULTURA

Esforços per controlar pesta porcina El ministre d'Agricultura, Jesús Posada, presentà ahir a la Sectorial d'Agricultura un informe del director general de Ramaderia sobre les mesures que s'han pres des del Govern, en col·laboració amb les comunitats autònomes, davant el brot de pesta porcina africana que s'ha detectat a Portugal. Posada explicà que aquest tema «s'està tractant amb absoluta seriositat i s'hi està fent un enorme esforç».EP.

• CRÒNICA NEGRA

Detinguts dos acusats d'esquarterament Els dos individus detinguts per la Guàrdia Civil en relació amb l'assassinat de María Pilar García Jiménez, la jove el cadàver de la qual aparegué esquarterat el passat dia 20 en un paratge de Gibraleón (Huelva), foren posats a disposició de l'autoritat judicial competent, segons informà el subdelegat del Govern en la província, Salvador Cejudo. El presumpte autor material de la mort, el súbdit marroquí Hakim Bibet Bibet, de 31 anys, àlies «Joaquín el moro», fou detingut diumenge al centre Rema "de rehabilitació de toxicòmans" de Puebla de Montalbán (Toledo). EP.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris