cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
19°

Breus

• POLÍTICA

Arenas i el llinatge «progressites» El secretari general del PP, Javier Arenas, digué ahir a Sevilla que la seva formació política és un «motor de progrés» i recordà que el PSOE «s'ha hagut de posar el llinatge» de «progressista» per demostrar a les eleccions aquest caràcter. Així mateix, es referí a l'elecció de Rita Barberá com a presidenta de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) i atribuí aquest èxit a tot el partit. En aquest punt, reconegué que li hauria agradat que el PSOE hagués estat «més respectuós» amb les institucions perquè «els esbroncs sobren en democràcia», indicà. D'altra banda, sobre les possibles candidatures de Felipe González i Alfonso Guerra a les generals afirmà que «són candidatures del passat, no del futur». E.P.

Almunia i els errors del PSOE El secretari general del PSOE, Joaquín Almunia, expressà ahir la seva confiança que el seu partit guanyarà les pròximes eleccions generals, entre d'altres coses perquè, al seu parer, el PP no ha sabut governar en aquests darrers quatre anys «perquè no té història». En aquest punt, després de recordar que «el PSOE escrigué les millors pàgines de la seva història a la dècada del 82 al 92», reconegué que la seva formació havia comès errors, però assegurà que el partit ha après d'ells «per no tornar-los a cometre». E.P.

El PP treu cinc punts al PSOE El PP consolida el seu avantatge al voltant dels cinc punts respecte del PSOE a quatre mesos de les eleccions generals, segons una enquesta elaborada per l'Instituto Opina per a La Vanguardia. D'aquesta manera, els populars se situen en una intenció de vot del 41'5 per cent davant d'un 36 per cent del PSOE. Pel que fa a la resta de formacions polítiques, CiU registra un sensible descens "de més de mig punt en relació amb les eleccions de 1996" i se situa en un 4 per cent. Izquiera Unida (IU) registra una lleu recuperació amb un pronòstic del 8 per cent, encara que continua lluny del resultat que obtingué el 1996, quan assolí el 10'5 per cent. Altres partits nacionalistes com el PNB, Coalició Canària i el BNG evolucionen clarament a l'alça. E.P.

• CATALUNYA

Duran: «Hi haurà Govern fort» El president del Comitè de Govern d'UDC, Josep Antoni Duran Lleida, assegurà ahir a Vilassar de Mar (Barcelona) que el nou Govern de la Generalitat és «operatiu i políticament fort» i garantirà a més el futur de CiU com a coalició. Duran declinà valorar amb més detall la composició del nou Govern i el paper d'UDC en ell fins que demà Pujol ho faci públic. No obstant això, insistí que el nou Executiu reforçarà «la continuïtat de la coalició amb vista al futur». D'altra banda, Duran Lleida assegurà que «no m'he postulat mai com a candidat ni d'Unió ni de CiU a la presidència de la Generalitat per a l'any 2003» i que si mai ho fa, serà com a candidat d'UDC i de CDC. «Ara per ara no som candidat i el dia que CiU s'hagi de plantejar seriosament aquest tema, ja en parlarem», insistí. E.P.

• ECONOMIA

El creixement s'alentirà L'economia espanyola alentirà la seva evolució al 2000, amb un creixement del 3 per cent, i es recuperarà al 2001, amb una alça del 3'4 per cent, segons l'informe de tendències de l'Institut L.R. Klein, de la Universitat Autònoma, i la Cambra de Comerç d'Indústria de Madrid. La demanda interna podria «desaccelerar-se lleugerament» al llarg de l'any que ve, com a conseqüència d'una reducció en el creixement de la renda disponible i l'elevació dels tipus d'interès. E.P.

• INDÚSTRIA

Renfe, llesta per a l'efecte 2000 Renfe ha invertit un total de 1.200 milions de pessetes en les mesures desenvolupades des del 1997 per a l'adaptació de tots els seus sitemes i la prevenció d'anomalies derivades del denominat efecte 2000 i que conclouran aquesta setmana, informaren fonts de la companyia. E.P.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris