algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
19°

Aznar: «ETA s'equivoca quan desatén el clamor a favor de la pau i la convivència»

El president diu que la banda no va bé si vol posar preu al dret de viure en pau

El president del Govern, José María Aznar, valorà ahir el comunicat de la banda terrorista ETA declarant el final de la treva indefinida que decretà al setembre de 1998. En una declaració institucional, Aznar constatà que «ETA s'equivoca de nou quan desatén el clamor unànime de la societat a favor de la pau i la convivència pacífica».

Aznar volgué deixar clar, a més, que la banda terrorista també s'equivoca si pensa que, amb la «coacció, el xantatge o el terror», provocarà una «fractura» del marc democràtic i de les llibertats de tots, o si pretén posar preu al dret de tots a viure en pau.

Després de reconèixer que molts ciutadans «puguin avui "per ahir" sentir l'esquerda d'una esperança de pau que la societat espanyola, especialment la societat basca, ha mantingut durant aquest temps», el president digué tenir plena confiança i total seguretat que la «fortalesa i la unitat» de tota la societat, partits polítics i Govern «prevaldran» sobre aquells que volen «sembrar la desesperança».

Afirmà que el Govern «ha fet, fa i farà tot allò que estigui en la seva mà» per cercar els camins cap a la pau definitiva i ho farà, puntualitzà, en la mateixa línia que fins ara: «des del més estricte respecte de les normes de l'estat de dret i garantint el respecte a les llibertats i drets de tots», conclogué.

El president del Govern assegurà que té «plena confiança en què la fortalesa i la unitat que hem demostrat en els moments més difícils, sempre prevaldrà sobre els que intenten sembrar la desesperança i provocar el desànim».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris