muy nuboso
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
18°

ETA anuncia el final de la treva

La banda justifica aquesta mesura per l'incompliment per part del PNB i EA d'un suposat pacte

El diari Gara publica avui una entrevista amb dirigents d'ETA en què aquests anuncian la tornada a les hostilitats. La banda terrorista ETA al·lega entre les seves justificacions per trencar la treva després de 14 mesos d'alto el foc, que el PNB i EA no han complert el seu compromís de buscar una estructura institucional «única i sobirana» per Euskadi.

ETA assegura que va firmar amb PNB i EA un document, acordat el juny de 1998, abans, per tant, que es constituís el pacte de Lizarra, en què aquests dos partits nacionalistes es comprometien a crear una institució amb una estructura única i sobirana que acollís en el seu si les tres províncies basques, Navarra i les dues províncies del País Basc francès, Lapurdi i Zuberoa.

El document li va ser incautat per la Policia francesa al cap dels comandos il·legals d'ETA, José Javier Arizkuren Ruiz, àlies Kantauri, després de la seva detenció a París el passat 9 de març. En aquest document, ETA condiciona la durada de la treva al compliment dels acords firmats amb els dos partits nacionalistes, entre els quals hi figura que PNB i EA abandonin els acords amb PP i PSOE.

Per la seva part, el president del Govern Balear, Francesc Antich, ha manifestat avui a la SER que davany aquesta nova situació és més necessària que mai la unió de totes les forces democràtiques.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris