nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
19°

Breus

• Política

Conde diu que pot ser candidat El candidat d'UC-CDS a la Presidència del Govern, Mario Conde, digué ahir que «des d'un punt de vista estrictament jurídic» no hi ha «cap dubte» que podrà presentar-se a les eleccions i es resistí a fer prediccions sobre la imminent sentència del cas Banesto. Conde visità ahir Santander per assistir al Congrés d'UC-CDS en el qual els militants d'aquest partit a la regió elegiran un nou president. Conde afirmà que li estranyava la postura, contrària a la seva presentació com a candidat, feta per alguns portaveus polítics. «Els agraesc aquesta actitud perquè òbviament suposa que ens concedeixen un valor significatiu», opinà l'exbanquer. EFE.

Troba «ridícula» la postura d'Aznar L'eurodiputat socialista José María Mendiluce sosté que la Llei d'estrangeria ha de mantenir-se tal com ha sortit del Congrés dels Diputats, i estima que la postura adoptada pel president José María Aznar i el seu Executiu respecte d'aquesta nova norma, que pretenen modificar en el seu pas pel Senat, és «ridícula». En aquest sentit, Mendiluce, que es troba a Cartagena, on participa en un cicle de conferències denominat «Una nova etapa» i organitzat pel PSOE, explicà que «qualsevol modificació que s'efectuï sobre la Llei d'estrangeria contradiu els acords de Tampere», i afegí que dubta que el Govern pretengui seguir les orientacions marcades en aquest acord internacional. E.P.

La Generalitat fa un desmentiment El secretari del Govern de la Generalitat i de Relacions amb el Parlament, Josep Maria Via, envià un escrit al president del Parlament, Joan Rigol, en què nega l'existència d'un informe de l'Institut d'Estudis Autonòmics (IEA), dependent de la presidència de la Generalitat, sobre el pacte de CiU amb el PP per la investidura de Jordi Pujol i sobre el seu abast i validesa jurídica. Josep Maria Via ja va negar de paraula l'existència d'aquest informe davant la Junta de Portaveus del Parlament. En l'escrit remès a Rigol, diu textualment: «D'acord amb el que s'ha expressat a la Junta de Portaveus celebrada el 23 de novembre de 1999, em complau comunicar-li que, en relació amb els acords firmats entre CiU i PP en ocasió de l'últim debat d'investidura, el Govern de la Generalitat no ha sol·licitat cap informe jurídic, ni cap dictamen, ni a l'Institut d'Estudis Autonòmics ni a cap altra instància. En qualsevol cas, el Govern no té constància de l'existència de cap informe relatiu al tema esmentat». E .P.

El PP diu a CiU que no demani més El president provincial del PP, Antonio Ainoza, demanà ahir a CiU que deixi de demanar més competències i que gestioni millor les que té. Segons Ainoza, «és hora d'abandonar la reivindicació permanent de transferències pendents perquè gairebé les tenen totes i de preguntar-se l'eficàcia amb la qual s'han gestionat aquests dos milions de pessetes». El dirigent popular també considerà que el seu partit ha demostrat amb el traspàs de competències a la Generalitat que «no és insensible a Catalunya». E.P.

Aznar critica el sistema de quotes El president del Govern, José María Aznar, criticà ahir el sistema de quotes d'utilització femení proposat pels socialistes argumentant que és dubtós que una dona intel·ligent i treballadora vulgui ocupar un càrrec en virtut d'una quota. El president advocà per aconseguir la igualtat d'oportunitats i per l'equiparació salarial. AGÈNCIES.

• Crònica negra

Intervenen 1.000 guilos d'haixix La Guàrdia Civil intervingué uns 1.000 quilos d'haixix durant les darreres hores d'ahir com a resultat de dues operacions realitzades en els termes d'Algesires i Tarifa (Cadis), informaren fonts de l'Institut Armat. Així mateix, els agents detingueren dues persones relacionades amb l'operació de Tarifa. La primera de les actuacions es desenvolupà a la zona d'Algesires de Calabotija, on els agents de la Benemèrita detectaren l'arribada d'una embarcació tipus pastera fins a la costa, per la qual cosa establiren un dispositiu de vigilància a la zona. E.P.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris