algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
18°

Almunia aprova presentar-se a les generals com a PSOE-Progressistes

Els socialistes creuen que el PP només beneficia els interessos «opacs» d'una «reduïdíssima casta al voltant d'Aznar»

El Comitè Federal del PSOE aprovà ahir el calendari i els criteris generals del procés d'elaboració de llistes i del programa electoral per als comicis generals de la pròxima primavera, incloent la proposta del secretari general, Joaquín Almunia, d'assumir la denominació de «PSOE-Progressistes» per a totes les candidatures al Congrés i al Senat. Segons el calendari establert, les llistes i el programa s'aprovaran en un Comitè Federal previst per al dia 22 o 23 de desembre, data pendent de la celebració del ple de votació final dels Pressuposts Generals.

Segons com estava previst, s'aprovaren quatre criteris generals per a les candidatures: renovació, tant de persones com generacional; democràcia paritària (cap grup de sexe per sobre del 60 per cent ni per sota del 40), tant per al conjunt de la llista com per als llocs de previsible sortida, calculats d'acord amb els escons de 1996; obertura a persones de rellevància social, siguin de partits progressistes o independents; i dedicació exclusiva al treball parlamentari, cosa que implica excloure batles o portaveus municipals en l'oposició. Almunia explicà que aquest criteri d'incompatibilitats no té vinculació jurídica, però insistí que, més enllà d'un desig, ha de ser una realitat. En el debat hi hagué veus en defensa d'alguns dels afectats, com el gallec Francisco Vázquez, batle de la Corunya, o l'exministre Juan Alberto Belloch, darrer candidat a la batlia de Saragossa.

D'altre costat, el Comitè denuncià que la política del Govern del PP, protagonitzada per les privatitzacions i la política fiscal, ha assegurat els interessos «opacs» i l'afany «cobejós» d'una «reduïdíssima casta» unida per la seva comuna pertinença a l'entorn del president de l'Executiu, José María Aznar.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris