algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

Breus

• TRIBUNALS

Exculpat l'expresident de l'ICO La jutgessa d'Instrucció número 6 de Barcelona ordenà el sobreseïment de la causa oberta contra l'expresident de l'Institut de Crèdit (ICO), Alexandre Pedrós Abelló, acusat per la Fiscalia d'un presumpte frau a Hisenda el 1992. La jutgessa decidí arxivar el cas en entendre que el suposat delicte fiscal havia prescrit, segons explicaren fonts financeres. El fiscal havia presentat el seu escrit d'acusació el mes de març, i hi demanava per a Pedrós i Armando Lasauca, propietari de la cadena de botigues de confecció Massimo Dutti, penes de dos anys de presó menor i una multa de 250 milions de pessetes. E.P.

Liaño, inhabilitat fins al 2013 L'exjutge Javier Gómez de Liaño acabarà la condemna de 15 anys d'inhabilitació especial, que li va imposar el Tribunal Suprem, el 14 de juny de l'any 2013, segons la resolució de condemna que practicà la Secretaria de Causes Especials de l'Alt Tribunal. A Gómez de Liaño li han comptabilitzat com a condemna ja complerta els 483 dies en què va estar suspès cautelarment de les seves funcions per al Consell General del Poder Judicial, que es van estendre des del 19 de juliol de 1998 al 13 d'octubre de 1999, després de ser processat per prevaricació, segons assenyala en una executòria la Sala Segona del Suprem. E.P.

• POLÍTICA

Ajuda humanitària per a Cuba El Consell de Ministres aprovà ahir un acord pel qual s'autoritza la contractació del subministrament i transport d'una ajuda humanitària d'emergència a Cuba, per import de nou milions de pessetes. Es tracta de la contractació, subministrament i tramesa de medicaments a la República de Cuba per pal·liar, tant com es pugui, el sofriment de la població afectada pel recent pas de l'huracà Irene. E.P.

Noves mobilitzacions a les drassanes Els sindicats MCA-UGT, FM-CCOO, CAT, ELA i CIG han convocat mobilitzacions en totes les empreses del grup Astilleros Españoles per a dimecres, 1 de desembre, que consistiran en aturades, assemblees, concentracions i manifestacions, amb la finalitat de defensar que l'empresa es mantengui dins del sector públic. El sindicat UGT rebutjà ahir la política de «desmantellament» del grup, especialment la segregació de Manises per part de la Sepi. A més, indicà que volen informació sobre les condicions de venda d'Astander a Italmar, davant la qual cosa demanaran «garanties de futur» per al centre. E.P.

Pla director dels parcs naturals El Consell de Ministres aprovà ahir el Pla Director de la xarxa de parcs nacionals, un instrument bàsic per a l'ordenació i planificació de tots els parcs nacionals. Aquest primer document de rang normatiu en la matèria serà la directriu bàsica per a l'ordenació dels recursos naturals. E.P.

Ajudes per als pescadors La no-renovació de l'acord pesquer amb el Marroc implicarà l'amarrament de la flota a partir de dimecres, 1 de desembre. Davant aquesta situació, el Govern aprovà ahir, mitjançant ordre ministerial, la concessió d'ajudes per als mariners i armadors que es vegin obligats a cessar de la seva activitat fins que es firmi un nou tractat. Ja que perquè això ocorri es necessita el vot favorable del Parlament Europeu, aquest analitzarà dilluns amb el sector la situació. E.P.

• CRÒNICA NEGRA

La Policia cerca Ynestrillas La Policia Nacional cerca Ricardo Sáenz de Ynestrillas, president de l'Alianza por la Unidad Nacional, com a presumpte autor d'agressió i robatori en dos bars de la capital dimecres passat, dia 24. La recerca partí de les denúncies realitzades pels propietaris de dos bars de Madrid, que identificaren Ynestrillas com un dels homes que els agredí i els robà en els seus locals, d'on s'emportà més de 65.000 pessetes. E.P.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris