nubes dispersas
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
13°

La Casa Reial rebé 50 milions anuals dels fons reservats del Govern de González

La Zarzuela diu que amb aquests doblers pagà «exclusivament» serveis de seguretat

101652

La família reial hauria rebut 50 milions de pessetes anuals dels fons reservats.

La Casa Reial, «perplexa» davant la publicació de la distribució dels fons reservats de l'Estat, en justificà ahir l'ús per al pagament del servei de seguretat, i oferí els documents que ho proven, i que estan «a disposició de qui ho vulgui». I és que, segons publicaren ahir alguns diaris de difusió estatal, els exministres d'Interior José Barrionuevo i José Corcuera, i l'exsecretari de Seguretat, Rafael Vera, estarien disposats a demostrar documentalment que algunes quantitats de doblers que provenien dels fons reservats es destinaren a la casa del rei.

La portaveu de la Casa Reial, Asunción Valdés, assegurà que en el palau de la Zarzuela produeix «perplexitat» com s'està presentant la distribució dels fons reservats; i hi afegí que les quantitats que es destinaven a la Casa Reial eren per a seguretat. Insistí que «aquestes quantitats es destinaven únicament i exclusiva a les necessitats del servei de seguretat, fet que coneixen perfectament els exresponsables d'Interior».

Així mateix, l'excap de la Casa Reial, Sabino Fernández Campo, confirmà que el Ministeri d'Interior compensà la falta de pressupost de la Zarzuela per a seguretat amb doblers que provenien dels fons reservats, i que es destinaven «exclusivament» al pagament de nòmines dels serveis de seguretat.

L'exministre d'Interior José Barrionuevo negà haver relacionat la Casa Reial amb el tema dels fons reservats: «No és veritat que en la reunió d'ahir (dijous) amb periodistes "en referència a la trobada amb diversos periodistes que mantingueren Barrionuevo, Vera i Corcuera en la qual facilitaren aquesta informació" haguem donat a entendre res de relacionat amb la Zarzuela. Allà no es va fer ni la més mínima insinuació sobre la Zarzuela o la Casa Reial», insistí.

Barrionuevo demanà que es realitzi una investigació general sobre l'ús dels fons reservats en tots els departaments i en tots els períodes.
José Luis Corcuera, també negà haver realitzat aquestes manifestacions. «Ni Barrionuevo ni Corcuera no citaren en cap moment la Casa Reial o la Zarzuela», indicà; i subratllà que hi eren presents «deu o dotze periodistes».

També l'exsecretari d'Estat per a la Seguretat, Rafael Vera, negà haver intentat implicar la Casa Reial en lliuraments de fons reservats. «Mai no s'hi ha posat en entredit cap institució com la Casa Reial. El que volem és posar de manifest que no hi ha hagut mai malversació, que els fons s'han utilitzat, abans i ara, per a la seguretat de l'Estat, que és un concepte molt ampli i genèric», subratllà.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris