algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 12°
12°

El rebuig i la solidaritat marquen el Dia contra la Violència vers les Dones

Pimentel subratllà que els maltractaments són un problema de tota la societat

Ahir se celebrà el Dia Internacional contra la Violència a les Dones, una realitat respecte a la qual la societat de cada vegada està més sensibilitzada. Enguany ja han mort 33 dones a causa de la violència domèstica, només dues menys que l'any passat. Al llarg del dia, diferents organitzacions hi mostraren el seu rebuig, i la seva solidaritat amb les dones que pateixen maltractaments en la llar.

El ministre de Treball i Afers Socials, Manuel Pimentel, subratllà que la violència contra les dones és un problema que afecta tota la societat; i destacà la feina dels mitjans de comunicació per a la sensibilització. A més, subratllà que les dues principals fites són aconseguir un canvi en la sensibilitat i acabar amb la impunitat de l'agressor.

Del seu costat, el portaveu de l'Associació Professional de la Magistratura, José Luis Requero, manifestà que la violència no s'ha d'abordar únicament amb reformes puntuals, sinó amb un pla contra els maltractaments, tal com ja es va fer amb el Pla contra la droga. Una petició semblant manifestà la presidenta de l'Associació de Dones Separades, que es manifestà, a Antena 3, a favor d'una llei integral contra la violència.

Mentre s'arriba a una solució conjunta, el director general de la Policia, Juan Cotino, convida totes les dones a col·laborar amb la Policia, per evitar els delictes de maltractament en l'àmbit familiar; ja que assegurà que el més important en aquest àmbit és la prevenció.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris