algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

Breus

• POLÍTICA

Aprovada la Llei d'aigües El Congrés va aprovar ahir definitivament la Llei d'agües, que va ser aprovada pel Consell de Ministres el passat mes de maig i que pretén flexibilitzar les concessions i posar en marxa un sistema de consum de referència, per fomentar-ne l'estalvi . El text, que no va patir grans modificacions respecte del que aprovà el Govern, no compta amb l'aprovació de PSOE i IU, que consideren que afavoreix la creació d'un mercat de l'aigua i la privatització d'aquest bé. De fet, els socialistes han anunciat que canviaran la llei si guanyen les eleccions. Les principals modificacions de la llei respecte de la ja anterior de l'any 1985 se centren en l'establiment del consum de referència i la flexibilització de les concessions. AGÈNCIES.

Petició d'EUA d'ampliar la base de Rota El Govern assegurà ahir que encara no ha contestat a la petició del Govern nord-americà d'ampliar la base aeronaval de Rota (Cadis) i, assenyalà que, «en el seu dia, s'ho farà saber». El PSOE assenyalà que no s'oposa a aquesta possible ampliació, en principi, però sempre que això no suposi donar un «xec en blanc» a Estats Units. Fou el Grup Federal d'IU el que tragué a la llum aquesta petició en denunciar que Estats Units està pressionant Espanya per obtenir una autorització urgent a la seva petició d'ampliar la base aeronaval de Rota, a la qual vol convertir en la major del sud d'Europa, i la més important del continent, juntament a Ramstein (Alemanya), com a pont aeri per a operacions semblants a les del Golf i Kosovo. AGÈNCIES.

Indústria vol privatitzar les drassanes «Hi ha un clar convenciment que les empreses on poden tenir èxit i futur és en el sector privat, i això és especialment aplicable al sector naval», assegurà ahir el secretari d'Estat d'Indústria i Energia, José Manuel Serra Peris, el que indicà que el futur de les drassanes espanyoles està «en la seva privatització», perquè l'Estat és «molt mal accionista». Doncs, afegí el ministre, «la legislació europea li prohibeix ampliar capital i només permet que es dediquin a la reparació, mentre que si es privatitzen podran ampliar a les seves activitats a la transformació i a la fabricació». AGÈNCIES.

Dèficit comercial El dèficit comercial espanyol fins al setembre arribà als 3'7 bilions de pessetes, en haver-se exportat en els nou primers mesos de l'any productes per valor de 12'3 bilions de pessetes i importat per valor de 16'1 bilions. La secretària d'Estat de Comerç, Turisme i Pyme, Elena Pisonero, destacà l'avanç significatiu registrat en el ritme de creixement de les exportacions, per la recuperació a nivell internacional de la crisi econòmica, que es vegé afectat per la fortalesa de les importacions, deguda al creixement de l'economia espanyola i a la pujada dels preus energètics. AGÈNCIES.

• CRÒNICA NEGRA

Detingut sospitós del crim a Huelva La Guàrdia Civil manté retingut un súbdit marroquí com a principal sospitós de la mort de María Pilar García Jiménez, la jove natural de Pamplona, el cadàver de la qual va ser trobat dissabte passat, en un paratge situat entre els municipis de Punta Úmbria i Gibraleón, segons confirmaren fonts pròximes a la investigació. Aquest individu, al qual se'l detingué per ser sotmès a interrogatori, té el seu domicili a Punta Úmbria, i treballa habitualment en un bar de copes. La localització del presumpte autor del crim fou possible gràcies al testimoni d'un veí de Punta Úmbria, addicte a les drogues. E.P.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris