algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
20°

El Suprem creu «sorprenent, vague, ambigu i legalment no admissible» l'acte de Garzón

Assegura que el jutge «no n'aportà indicis nous i hi barrejà dades objectives amb opinions personals»

La Sala Penal del Tribunal Suprem considera «sorprenent, vague, ambigu i legalment no procedent ni admissible» l'acte que presentà el jutge de l'Audiència Nacional, Baltasar Garzón, perquè examinàs si es podia inculpar l'expresident del Govern Felipe González per la creació dels GAL, en l'anomenat cas Oñaederra. A més, censura que el magistrat hi relacioni dades objectives amb opinions personals.

El passat dia 18 el jutge Garzón presentà una exposició raonada a la sala segona o penal del Tribunal Suprem perquè determinàs si, amb els anomenats «papers del Cesid», es podia «acreditar l'eventual responsabilitat» de González en el cas Oñaederra, que investiga el sorgiment dels GAL i diversos atemptats comesos per aquesta organització al sud de França en el període comprès entre els anys 1983 i 1984.

El Suprem rebutjà, el passat dia 22 i per unanimitat dels tretze magistrats de la Sala, l'acte del magistrat, per tal com considerà que els raonaments que hi exposava no eren suficients perquè l'Alt Tribunal assumís la seva competència en aquest cas. Així, en un acte fet públic ahir, el Suprem argumenta la seva decisió, de rebutjar l'acte de Garzón, en el fet que el jutge no hi aportà «dades significatives ni elements probatoris» contra González distints dels que ja examinà la Sala en conèixer i sentenciar el cas Marey, on figuraven els documents del CESID sobre la guerra bruta contra ETA.

La resolució, d'onze folis i firmada pels 13 magistrats de la Sala, recull diverses crítiques contra el procediment de Garzón quan es dirigí a la Sala Penal del Suprem perquè establís si es podia actuar contra González. «L'atenta lectura de l'exposició raonada, presentada a aquest Alt Tribunal pel magistrat instructor, no deixa de sorprendre, per tal com no respon realment al que han de ser aquest tipus d'actuacions judicials», diu l'acte.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris