cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
16°

El congrés dóna el visat a la Llei d'estrangeria per ser revisada al Senat

El PP vol impedir la concessió quasi automàtica de drets

102682

Luis de Grandes (esqu.) parlant amb Julio Anguita (IU).

El Congrés dels Diputats donà ahir llum verda al text que reforma la Llei d'estrangeria de l'any 85 perquè passi al Senat, encara que el PP anuncià que presentarà esmenes a una sèrie de punts. Els «populars» afirmaren a més que ja han arribat a acords amb CiU en alguns punts «encara que afectin més aspectes tècnics que no qüestions de fons». Coalició Canària també anuncià una única esmena per augmentar la seva capacitat de negociació en la matèria, mentre que PSOE i IU criticaren la postura del Govern.

El portaveu «popular» en el Congrés, Luis de Grandes, explicà que el seu Grup se sent en desacord amb els punts relatius a la concessió de drets bàsics amb independència de la seva situació administrativa exigint únicament que estiguin empadronats, als mecanismes de regularització d'immigrants i a l'«equiparació quasi automàtica entre indocumentació i apatridia».

De Grandes anuncià que el PP considera necessari revisar aquests punts per no estar en consonància amb les previsions amb els tractats d'Amsterdam, Schengen i Tampere. En aquest sentit, comentà que l'objectiu és configurar un espai no tan sols geogràfic, sinó jurídic comú en el que «els residents legals, —i subratllà «legals»— estrangers gaudeixin d'una progressiva equiparació de drets amb els nacionals de la UE».

Les esmenes del PP probablement tendran el suport de CiU, ja que Luis De Grandes anuncià que ja s'han aconseguit diversos acordats amb aquest partit, encara que més en qüestions tècniques que de fons.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris