muy nuboso
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
17°

El Congrés debat avui la llei d'estrangeria i l'enviarà al Senat amb tràmit d'urgència

Aznar diu que el projecte s'ha de revisar fil per randa, mentre les associacions anuncien mobilitzacions

El ple del Congrés debat avui el dictamen sobre la llei d'estrangeria que tanta polèmica està aixecant en els darrers dies. El president del Govern, José María Aznar, afirmà ahir a Brussel·les que abans que s'aprovi el text s'hauria d'estudiar a fons, davant del portaveu del Govern i ministre de la presidència, Josep Piqué, que assegurà que la llei s'aprovaria amb independència del que opini l'Executiu. En la seva opinió, «el Govern no pot aturar un procés que està en mans del Parlament». A més, a les crítiques de l'oposició s'ha afegit un anunci de mobilitzacions per part d'organitzacions socials durant el procés de tramitació en el Senat.

El president del Govern afirmà que hi ha persones que plantegen que la llei ha d'estar llesta abans del 25 de desembre però que no saben què conté. «Som més partidari de saber exactament què diu la llei perquè tal vegada ha d'estar aprovada el 20 de desembre o un poc més tard en funció del contingut», argumentà.

Mentrestant, el Grup Parlamentari Socialista en el Congrés anuncià que mantendria les esmenes que no li foren admeses a tràmit i demanà a la resta dels grups parlamentarios que no trenquen el consens que s'ha aconseguit en els 18 mesos que han estat treballant en el text.

En aquest sentit, la portaveu socialista Matilde Fernández denuncià que el Grup Popular està mantenint converses unilaterals amb CiU per introduir esmenes en el Senat, el que ajornaria l'aprovació de la reforma de llei i no veuria la lum en aquesta legislatura per la dissolució del Parlament. Fernández denuncià a més que el Govern no contacti amb tots els grups polítics i mantengui converses només amb CiU.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris