algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
14°

Arzalluz aposta per fer participar el PSOE en el procés de pau fora de Lizarra

Diu que per Nadal Madrid farà alguna cosa amb la política penitenciària

96372

Aquest caixer del Banco Santander d'Hernani fou incendiat la matinada d'ahir.

El president del PNB, Xabier Arzalluz, afirmà ahir que els nacionalistes hauran de cercar «molt seriosament» les fórmules que permetin al PSOE «participar en el procés» sense que s'incorpori al pacte de Lizarra. En declaracions a Euskal Telebista, Arzalluz es mostrà «esperançat» després de la reunió que dimarts mantingué amb el secretari general del PSOE, Joaquín Almunia, perquè «els temps són el que són i tothom ara es comença a moure, març és a prop i aquesta és la consigna».

El president del PNB descartà que els socialistes puguin afegir-se al pacte de Lizarra després de les crítiques que li han fet, per la qual cosa «possiblement haurà d'examinar seriosament com fer que els socialistes hi participin, perquè després del rebuig no entraran tan fàcilment en el procés». «Almunia digué dimarts que donaven suport a la política institucional encara que el Govern no es deixava ajudar "és una frase molt ben pensada" que vol dir que haurem (els socialistes) d'anar cercant el nostre camí», comentà Arzalluz, que tornà a recordar que el PSE-EE donava suport el pla Ardanza, que al seu parer és bàsicament igual a la declaració de Lizarra, fins que el PP s'hi oposà. Segons ell, «el Govern haurà de fer alguna cosa d'aquí a Nadal perquè la paraula immobilisme és un perill electoral i crec que els socialistes punxaran perquè es faci alguna cosa "en referència a la política penitenciària».

Arzalluz afirmà que en la reunió amb Almunia no parlaren «descaradament» d'un possible suport del PNB al PSOE per formar govern després de les eleccions, encara que «això és el que hi ha en el fons» perquè el PP i el PSOE podrien estar igualats electoralment i «per assolir la majoria l'únic que hi ha en el mercat són els nacionalistes».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris