algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
18°

Breus

• POLÍTICA

Cap irregularitat en l'AVE El president de l'ens Gestor d'Infraestructures Ferroviàries (GIF), Emilio García Gallego, assegurà ahir que la investigació interna que ha dirigit ha demostrat que no es cometran irregularitats en l'adjudicació d'obres de l'AVE. Segons el president del GIF, que ha dirigit una investigació interna per dirimir responsabilitats, l'acusació als dos directius que varen haver de dimitir per aquest cas varen ser injustes. E.P.

• CATALUNYA

Proposta sobre la Unesco Els grups d'ERC i CiU al Parlament de Catalunya han anunciat conjuntament una proposició no de llei, que s'ha de presentar en el Congrés dels Diputats, sol·licitant que Catalunya tengui representació a la Unesco. Aquesta proposició conjunta és un dels 12 punts de l'acord firmat entre CiU i ERC per aconseguir l'abstenció dels republicans en la sessió d'investidura de Jordi Pujol. En la proposició s'assenyala que la Constitució obliga l'Estat a protegir «la riquesa de les diferents modalitats lingüístiques». E.P.

• UNIÓ EUROPEA

Suport a Portugal en la pesta porcina El Comitè Veterinari Permanent votà ahir a Brussel·les a favor de les mesures preses pel Govern portuguès per controlar i eradicar el brot de pesta porcina africana detectat fa dues setmanes a l'Alentejo i l'Algarve. En l'actualitat, Espanya manté tancada la seva frontera des del sud del Tajo fins a l'Atlàntic, però una vegada sigui adoptada la decisió per la Comissió Europea haurà de reduir la zona fins als límits de seguretat establerts pel Govern portuguès. E.P.

• TRIBUNALS

Judici al violador de Pirámides Desset dones declararen ahir a porta tancada en el judici contra Arlindo Luis C.C., acusat d'haver-ne violat presumptament 43 a la zona madrilenya de Pirámides, que aquest tenia una estratègia preconcebuda i coincidiren a relatar la seva manera d'actuar. El conegut com a «violador de Pirámides» s'enfronta a una petició de 20 anys de presó per part del fiscal i de 400 per l'acusació exercida per l'Associació d'Assistència a Víctimes d'Agressió Sexual. E.P.

• CRÒNICA NEGRA

Dolor en el funeral per jove assassinada El dolor de la família, les amigues i companys d'estudis de Virginia Acebes i la indignació dels seus veïns per la manera en què va ser assassinada i abandonat el seu cos en una cuneta d'una muntanya propera a Bilbao han estat els sentiments predominants en el funeral per la jove, celebrat ahir a Bilbao. L'autor o autors del crim assestaren 52 ganivetades a la jove, de 19 anys, i la violaren. E.P.

Desarticulada xarxa d'immigració Agents de la Brigada Central d'Estrangers de la Direcció General de Policia han desarticulat un xarxa que presumptament introduïa immigrants il·legals magribins des del Marroc fins a ciutats de la costa mediterrània i Catalunya. En l'operació, la Policia va detenir els quatre presumptes responsables, de nacionalitat espanyola, i 23 immigrants il·legals del Marroc. E.P.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris