algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 11°
11°

Almunia: «El PSOE no col·laborarà amb el PNB si es manté a Lizarra»

El líder socialista es reuní ahir amb el nacionalista Arzalluz per iniciar un diàleg

El secretari general del PSOE, Joaquín Almunia, i el president del PNB, Xabier Arzalluz, que es reuniren ahir després de quasi dos anys, coincidiren en la necessitat de continuar parlant i que ambdues organitzacions dialoguin, per avançar en el procés de pau d'Euskadi.

El candidat socialista a la Presidència del Govern apostà "després del seu encontre amb Arzalluz" per continuar dialogant, «fins i tot col·laborant», amb el PNB a partir d'aquesta reunió, si bé precisà que aquesta predisposició no significa que «hagi de plegar-me» als postulats nacionalistes, i reconegué que encara persisteixen «moltes discrepàncies» entre ambdós, com a la proximitat del PNB amb EH.

Per la seva part, Xabier Arzalluz assegurà en acabar el dinar que encara que no hi ha hagut cap novetat, «en el futur possiblement n'hi haurà», i precisà que ambdós no arribaren a cap acord «més que el de continuar parlant», ja que el líder peneubista considera que hi ha «un panorama en el qual hi ha moltes coses a fer».

Joaquín Almunia percebé en el líder del PNB un to «enormement crític» amb la política del Govern del PP entorn al procés de pau, assegurà que «se li ha passat l'entusiasme» que Arzalluz tenia fa temps amb Aznar. El candidat socialista assegurà que ambdós coincidiren en la percepció d'«una certa paràlisi» en el procés de pau, i reconegué que encara que des de la treva no s'han produït atemptats, després de les darreres detencions de membres d'ETA «s'ha d'estar amb els peus a terra i no fer-se falses il·lusions».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris