algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
19°

Breus

• ECONOMIA

Denúncia de La Caixa en Telefònica La Caixa comunicà ahir que denuncià el conveni de sindicació d'accions de Telefònica que mantenia amb el BBV i Argentària amb la finalitat que al seu venciment, el 25 de maig de l'any 2000, no es prorrogui de manera automàtica, segons una informació remesa a la CNMV. La Caixa assenyala que aquesta denúncia no és en perjudici que puguin iniciar-se negociacions per a un altre conveni que tengui en compte la nova situació. L'entitat catalana considera que la fusió entre el BBV i Argentària distorsiona el significat de les majories establertes per a l'adopció d'acords, perquè aglutina en un els dos paquets, per la qual cosa procedí a denunciar l'acord. E.P.

• TRIBUNAL

Més temps per sentenciar al cas Roldán La Sala Penal del Tribunal Suprem prorrogà un altre mes el termini per dictar la sentència del cas Roldán, a causa de la complexitat i el volum de la causa, segons una interlocutòria datada abans d'ahir, dia 22. El Suprem ha de resoldre els recursos de cassació presentats contra la sentència del cas Roldán, dictada per l'Audiència de Madrid el 28 de febrer de 1998, que va condemnar l'exdirector de la Guàrdia Civil a 28 anys de presó pels delictes de malversació, estafa, suborn i contra la Hisenda Pública. E.P.

• POLÍTICA

Pactes de governabilitat a Melilla El PSOE anuncià ahir que només formarà part d'un Govern amb el GIL si aquesta formació desapareix com a partit polític a Melilla o si es transforma en un partit local i «trenca les seves dependències amb el partit pare». Aquesta fou la reacció dels socialistes després del pacte firmat abans d'ahir per Coalició per Melilla (CpM) i el Partit Independent de Melilla (PIM) amb el GIL, pel qual el cap de llista del GIL, Cris Lozano, i el batle president, Mustafá Aberchán, es turnaran la presidència de la ciutat autònoma. AGÈNCIES.

Piqué donà garanties a les drassanes El ministre d'Indústria i Energia, Josep Piqué, garantí ahir en el Senat que les drassanes públiques espanyoles no entraran en una «situació d'insolvència» l'any 2000 i anuncià que a partir del pròxim mes de gener té previst aplicar mesures fiscals, financeres i tecnològiques de suport a les drassanes espanyoles amb l'objectiu d'aconseguir-ne la viabilitat. AGÈNCIES.

Renúncia en les files d'IU El coordinador general d'Izquierda Unida, Julio Anguita, es referí ahir a la decisió que ha adoptat el portaveu adjunt del Grup Federal en el Congrés dels Diputats, Mariano Santiso, de no presentar-se a les pròximes eleccions generals, i digué que es tracta d'una qüestió que «haurà de veure's amb la federació asturiana d'IU». Anguita, que va fer aquestes declaracions als passadissos de la Cambra Baixa, es referí així a la decisió del diputat asturià, coneguda ahir, i que aclareix el camí perquè sigui elegit cap de llista per aquesta circumscripció el coordinador regional, Gaspar Llamazares, qui ha fet pública la seva aspiració de succeir Anguita. E.P.

Els ministres de Pesca tanquen un acord Els ministres de Pesca de la Unió Europea (UE) tancaren ahir al matí a Brussel·les un acord per a la reforma dels Reglaments d'Ajudes Estructurals a la Reconversió de la Flota (IFOP), per la qual cosa els països que hagin complert els objectius de reducció de capacitat, com ara Espanya, podran accedir a ajudes proporcionals per a la modernització dels vaixells. Els Quinze també arribaren a un acord polític en la reforma de l'Organització Comuna de Mercat (OCM) dels productes pesquers i de l'aqüicultura. Segons el ministre espanyol Jesús Posada, Espanya aconseguí els objectius bàsics que s'havia fixat el Ministeri de Pesca en la negociació per als dos reglaments aprovats pels Quinze, el primer amb l'oposició del Regne Unit i Holanda, i el segon amb la de Dinamarca. En la reforma per al període 2000-2006, es fa una distinció clara entre països complidors dels objectius de reducció fixats en els programes plurianuals i els que no. E.P.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris