muy nuboso
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
19°

Matutes no descarta que la Llei d'estrangeria quedi per a la legislatura que ve

El ministre afirmà que s'han de suavitzar aspectes de la proposta per evitar les màfies

El ministre d'Afers Exteriors, Abel Matutes, anuncià ahir que si no hi ha canvis que millorin el projecte de la llei d'estrangeria, aquesta podria ser aprovada durant la pròxima legislatura, sense que per això ningú no hagi d'escandalitzar-se, ja que ha de ser «una llei oberta, però rigorosa, i aprovada per tots». El cap de la diplomàcia espanyola negà que a l'Executiu hi hagi discrepàncies sobre aquest tema i destacà que allò que es pretén és suavitzar alguns dels aspectes de la proposició de llei, com el d'establir un mecanisme de legalització permanent d'immigrants il·legals, «que allò que faria seria atreure cap a Espanya totes les màfies que s'ocupen al món de la immigració il·legal».

El ministre anuncià que la postura del Govern coincideix amb la de la Unió Europea, a la vegada que afirmà que «per descomptat» la societat espanyola i totes les forces polítiques estaran d'acord amb l'aprovació de la llei, la qual, «si es pot millorar i aprovar ara, millor; i si no hi ha temps per introduir aquestes millores, allò important és que Espanya disposi d'una bona llei d'estrangeria que obri les portes als immigrants que vulguin treballar al nostre país».

Davant aquestes circumstàncies, el PSOE i IU criticaren el Govern a causa de les discrepàncies entre els ministres sobre la llei d'estrangeria. Això es demostrà quan el portaveu d'IU, José Navas, assenyalà que «el Govern és més retrògrad i té una visió més conservadora que el seu grup parlamentari».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris