cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
22°

CDC convida ERC i els altres partits nacionalistes a adherir-se a la Declaració de Barcelona

Els republicans acceptaran si CiU modifica l'Estatut català

El secretari general de CDC, Pere Esteve, manifestà ahir la plena disposició d'aquesta formació que Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) s'incorpori a la Declaració de Barcelona, tal com es plantejà l'executiva del partit duuita a terme ahir dematí, i sobre la qual informà posteriorment Esteve en conferència de premsa. El dirigent convergent afirmà que l'entrada d'ERC a aquesta Declaració seria «evidentment positiva», i que des de CDC «estam clarament oberts» a incorporar «partits nacionalistes» en aquest fòrum, del qual fins ara formen part CDC, UDC, PNB i el BNG.

De fet, ahir horabaixa tingué lloc a Barcelona un encontre d'aquest fòrum nacionalista de l'àmbit de coordinadors, en el qual els convergents defensaren aquest plantejament. Esteve explicà que aquesta reunió ja estava prevista, encara que no ha rebutjat que es pugui parlar d'una «reactivació» de la Declaració de Barcelona després de les eleccions autonòmiques, en les quals CiU ha de «parlar de Catalunya». Aquesta reunió de coordinació també estudiarà la possibilitat d'acordar punts programàtics comuns per a les generals.

Amb aquesta possibilitat sobre la mesa, que s'articularia de manera semblant a com ja es va fer per a les eleccions europees, probablement la direcció política de la Declaració de Barcelona es reunirà abans de les eleccions, que podria ser al gener. Esteve indicà que no es descarta aquest encontre però no està confirmat.

El portaveu parlamentari d'ERC, Josep Huguet, explicà ahir que la seva formació «es plantejaria entrar en la Declaració de Barcelona si el seu contingut fes un bot quantitatiu en els aspectes de la lliure determinació dels pobles i en el marc legal estatutari». Huguet reconegué que «el primer d'aquests dos aspectes és genèric però el segon no, i és justament el soci nacionalista d'aquesta Declaració "CiU" el que està en contra de la reforma de l'Estatut».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris