cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
16°

Arenas nega que el Govern pressioni CiU per modificar la llei d'estrangeria

Els nacionalistes catalans filtraren a un diari la coacció des de l'executiu

El Congrés dels Diputats aprovarà dijous, amb el suport previst de tots els grups, la reforma de la llei d'estrangeria que, no obstant això, patirà modificacions en la seva tramitació en el Senat. Precisament, el diari El País publicà ahir una notícia en la qual Convergència i Unió (CiU), soci de l'executiu, afirmava haber rebut pressions del Govern perquè permetés modificar la llei d'estrangeria.

El secretari general del PP, Javier Arenas, desmentí ahir, però, la notícia i insistí que el Partit Popular vol una llei «que sigui consensuada per tots els grups polítics i que respongui a les directrius europees». Arenas, que féu aquestes declaracions després d'haver participat a Sevilla en unes jornades sobre atenció social i sanitària, assegurà que el Govern no «està pressionant absolutament ningú» i que l'únic que farà «és cercar, a través del consens parlamentari i de la discussió amb tots els grups, la millor llei per al futur».

Sobre la llei d'estrangeria també es pronuncià ahir el ministre d'Interior, Jaime Mayor Oreja, qui afirmà que l'Executiu té «una posició única» i negà a més que s'hagin produït «gestions personals» i aclarí que «es fa feina en la normalitat de l'acció d'un Govern». No obstant això, per la secretària de moviments socials del PSOE, Carmen Cerdeira, el Govern «no té interès que surti l'actual text del projecte de llei d'estrangeria» i això es confirma per les suposades pressions que diu CiU que ha rebut.

La portaveu socialista afirmà que el Govern «ens ha fet perdre el temps» ja que durant mesos «hem treballat article per article, rengló per rengló» per consensuar aquesta llei i la denúncia de CiU confirma el que «tots suposàvem», que el Govern no té cap interès en una llei que, si no s'aprova, causarà una gran frustració a les associacions d'immigrants. Recordà que «si s'ajorna un sol dia la tramitació del projecte aquesta llei no sortirà» ja que els terminis són molt curts.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris