cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
19°

Breus

• Crònica negra

Sentit adéu a Rocío Wanninkhof Els familiars de la jove Rocío Wanninkhof Hornos, que fou trobada morta vint-i-quatre dies després de la seva desaparició, partiren ahir cap a Jaén després d'un sentit comiat a Mijas. Els veïns estibaren la parròquia de Santa Teresa de la Cala per donar el seu últim adéu a Rocío, que avui serà enterrada a Arroio de l'Ojanco, una pedania de Beas de Segura (Jaén), d'on és natural la mare de la jove, Alicia Hornos. EFE.

• Política

Repartiment dels beneficis El portaveu de comunicació del sector de Telecomunicacions i Transport d'UGT, Alejandro de Llano, apostà ahir per un repartiment dels beneficis de Telefònica entre tots els seus traballadors, al mateix temps que criticà la política de «stock options» encapçalada per aquesta empresa i per la qual només alguns directius tenen accés a les opcions sobre accions. «Això fidelitzarà els traballadors perquè als directius no és necessari fer-los fidels amb accions», aclarí el sindicalista. E.P.

Pensions per a les mestresses de casa El PSOE es comprometé a posar en marxa un conveni especial amb la Seguretat Social perquè les mestresses de casa que no treballen fora de la llar rebin unes 60.000 pessetes de pensió després de 15 anys de cotització, amb un accés a partir dels 45 anys, digué el diputat socialista, Juan Manuel Eguiagaray. En aquest sentit, explicà que, entre els que s'han denominat «compromisos d'Almunia», figura la creació d'un mecanisme contributiu «que permeti a les dones que opten per fer-se càrrec de la cura de la llar i de les persones dependents, i que no reben remuneració, accedir a una pensió de vellesa, a fi de garantir-se a si mateixes els seus drets», amb independència de la pensió que puguin rebre per part dels seus marits. E.P.

• Tribunal

Pres d'ETA queda en llibertat El pres d'ETA Txema Olabarrieta fou expulsat de França a les cinc i mitja d'ahir horabaixa després de complir la seva condemna per pertinença a banda armada. En arribar a la frontera en ambulància per la Jonquera (Girona), quedà en llibertat perquè no té causes pendents amb la justícia espanyola, segons informaren fonts pròximes a l'expulsat. Olabarrieta partí a les sis i mitja del matí d'ahir del penal d'Osny, pels voltants de París, si bé la seva arribada a territori espanyol s'allargà per la neu. L'expulsat arribà en bon estat, encara que feble, després de passar 20 dies de vaga de fam i cinc de set. E.P.

• Catalunya

Petició de Maragall El president del grup socialista al Parlament, Pasqual Maragall, advocà per arribar a «alguna entesa» entre tots els grups polítics catalans, amb l'excepció de CiU, per dividir Catalunya en set vegueries i eliminar així les actuals quatre províncies. Maragall assenyalà que tots els grups polítics catalans, menys CiU, s'han mostrat a favor d'aquesta proposta, pel que ha plantejat un consens que els doni la majoria suficient per tramitar la iniciativa i, al mateix temps, «donar sortida a les reserves que pugui tenir CiU, que no és que hagin dit que no, és que no han dit res». E.P.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris