algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
18°

Com a contrapartida, ETA hauria oferit convertir la treva en permament

Després de conèixer-se l'oferta que publicà ahir el diari El Correo en la qual ETA hauria oferit convertir la treva en permanent si el PNB no es presenta a les properes eleccions generals del mes de març, el portaveu del PNB en el Congrés dels Diputats, Iñaki Anasagasti, confirmà ahir que HB els va demanar que no concorreguessin a les eleccions generals, sol·licitud que va ser rebutjada pel PNB. «No és una notícia nova, Herri Batasuna, com ho ha fet públic, va fer aquell plantejament en el seu moment, també ens ho va fer l'any 77, els vàrem dir que no i aquest últim cop també els hem dit que no», afegí.

Anasagasti explicà que la seva formació va rebutjar aquesta possibilitat ja que, segons el seu parer, «s'ha de fer política on es cou alguna cosa que tengui interès per als bascs, i no només s'ha d'anar a Madrid, s'ha d'anar a Luxemburg, a Estrasburg i a tots els llocs haguts i per haver», afegí.

El portaveu nacionalista deixà clar que no tenia notícia que ETA estigués darrere de la petició d'HB, «però tenc la notícia que va ser HB o EH. Els vàrem dir que no, ja que cadascú segueix la seva pròpia estratègia», indicà.

Mostrà la seva estranyesa perquè surti ara aquesta notícia «amb aquesta importància» quan precisament ahir l'Executiva de Biscaia del PNB escull els candidats de la formació per aquest territori històric per a les pròximes eleccions generals. «No sé a què vénen aquest tipus de notícies, si és per confondre o per què», incidí.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris