algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
20°

Breus

• POLÍTICA

Embarg al porc portuguès El ministre d'Agricultura, Jesús Posada, donà ahir llum verda a una ordre ministerial, que s'inclourà previsiblement avui en el Botlletí Oficial de l'Estat (BOE), per la qual cosa se suspèn cautelarment la introducció a Espanya d'animals vius i productes porcins originaris o procedents d'una zona de Portugal en la qual s'ha detectat un focus de pesta porcina africana, segons informà el Ministeri. E.P.

Piqué desvincula el pacte de les generals El ministre portaveu del Govern, Josep Piqué, assegurà ahir que el pacte del PP no condicionarà les eleccions generals. «S'han de separar les dues coses i no barrejar-les», va dir Piqué explicant que els acords del Parlament de Catalunya tenien la finalitat d'«assegurar la governabilitat i l'estabilitat a Catalunya».E.P.

• JUSTÍCIA

La Fiscalia, de nou sobre Pinochet La Fiscalia de l'Audiència Nacional tornà ahir a defensar davant la Sala Penal de l'Audiència Nacional, en la vista del seu recurs d'apel·lació contra l'ampliació de processament del general Augusto Pinochet, la no competència dels Tribunals espanyols per conèixer aquest assumpte, segons informaren en fonts jurídiques. Davant aquesta insistència dels arguments del fiscal, ja esgrimits en les anteriors vistes per altres recursos contra decisions del jutge Garzón, les acusacions no dubtaren a acusar el Ministeri Públic de «mala fe processal» i de voler «obstaculitzar la bona marxa del procés». E.P.

Causes en el Tribunal de Drets Humans El Tribunal Europeu de Drets Humans resolgué amb caràcter definitiu a l'últim any, entre l'1 de novembre de 1998 i l'1 de novembre de 1999, 129 demandes relatives a casos ocorreguts a Espanya, segons informà ahir el Ministeri de Justícia. D'elles, només en una es va apreciar violació del Conveni de Drets Humans. La majoria d'aquestes demandes, concretament 126, no varen ser admeses i, per tant, només en tres d'elles es va dictar sentència. E.P.

• CRÒNICA NEGRA

Sentit adéu a les víctimes a Kosovo Al voltant de 1.500 persones acomiadaren ahir a Carracedo, al municipi lleonès de Carracedelo, les restes mortals del policia de 42 anys Miguel Martínez Vázquez, que va morir el passat divendres quan es va estavellar a Kosovo l'avió de l'ONU en el qual viatjava. Entre els assistents al funeral, es trobaven el director general de la Policia, Juan Cotino, en representació del Ministeri de l'Interior, i el cap superior del Cos de Policia de Castella i Lleó, Rafael Rodrígez, així com el cap provincial de Lleó, Àngel Valencia. E.P.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris